Krásné řasy, sen každé ženy

Tagy:  řasy, oči, krása, oleje, ricinový olej, řasenka

Sponzorované odkazy:

Krásné řasy, sen každé ženy

Řasám, byť se jedná vlastně o drobné chloupky, je všeobecně u žen věnována velká pozornost. Po celém světě patří krásné řasy k ženskosti, k přitažlivosti. Ne každá je však se svými řasami spokojená, určitě tedy není na škodu ujasnit si, co vlastně dělá řasy krásnými, jak si k nim můžeme pomoci.

O řasách

Řasy mají velmi podobné složení jako vlasy a chlupy. Jejich primární funkcí však není okrasa oka, nýbrž jeho ochrana.

V dnešním světě jsou řasy považovány hlavně za ozdobu žen. O jejich zvýrazňování se ženy snaží už od nepaměti, naprosto jasné důkazy můžeme nalézt třeba o Egypťankách žijících přes tisícovkami let. Dnešní ženy mají situaci o mnoho snazší, ulehčují jim ji také vědci kosmetických i farmaceutic­kých firem.

Řasenka a okamžitý efekt

Rychlou cestou ke krásnějším řasám je použití řasenek. První moderní řasenka byla vyrobena někdy na konci 19. století. To, že jsou za ni ženy jejímu vynálezci vděčné, můžeme pozorovat denně. Běžně se jí totiž ve světě říká Rimmel, po jejím vynálezci Eugenovi Rimmelovi.

Řasenek je na trhu ohromná spousta, bohužel nelze připravit manuál o jejím výběru a nákupu. Všechny výrobky obsahují tři základní složky – oleje, vosky a pigmenty. Pigment se liší dle toho, jak má vypadat výsledný odstín. U klasické černé je pigmentem látka vznikající při zpracování ropy, u hnědé pak například oxidy železa, látka se liší dle výrobce. Z olejů se používají minerální i rostlinné, jako vosk potom parafín, včelí nebo karnaubský vosk. Je tedy patrné, že mezi jednotlivými řasenkami bude kvalitativní rozdíl. Lze tedy doporučit jen jedno – dobře vybírat, radši si připlatit za kvalitu, ideálně však za kvalitu ověřenou.

Ricinový olej

V mnoha diskusích se můžeme dočíst o používání ricinového oleje. Některé ho vychvalují, jiné si stěžují na ekzémy a další reakce. Olej sám o sobě je látkou čistě přírodní, používanou v potravinářském i kosmetickém průmyslu. Nemá tedy žádné negativní účinky. Problémem jsou však různé alergické reakce. Jako každý kvalitní rostlinný olej obsahuje příznivě působící mastné kyseliny, vitamíny a další látky, které působí blahodárně na buňky.

Nepodceňte stravu

Stav vlasů i řas také souvisí se životosprávou. Je třeba jíst vyváženě, hodně čerstvých potravin, konzumovat zdravé přírodní oleje a dostatečně pít. Nejhorší pro řasy i vlasy je hladovění nebo jednostranné stravování.

Článek Krásné řasy, sen každé ženy byl publikován 30. května 2011 v 00.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...