Opalovací olej pro dokonalou pleť

Tagy:  Opalovací olej, opalování, krém, fototyp, slunění, sluníčko, pokožka, kůže, pleť

Sponzorované odkazy:

Opalovací olej pro dokonalou pleť

Léto je již v plném proudu a prázdniny klepou pomalu na dveře. Většina z nás si potrpí nejenom na koupání v moři, ale také na opalování se na vyhřáté pláži či alespoň na zahradě. Ne každý byl obdařen skvělým pigmentem a proto snadněji podlehne spálení. Pokud patříte k jedincům, co se dobře opalují, i přesto si pořiďte opalovací přípravek a zamezte tak tvorbě vrásek či nepříjemných pigmentových skvrn.

Opalovací olej vám zajistí krásnou barvu kůže, autor: garnierOpalovací olej vám zajistí krásnou barvu kůže, autor: garnier

Sluníčko a pleť

Pravděpodobně jste slyšeli o faktu, že sluníčko blahodárně působí na lidský organismus a naplňuje jej důležitým vitaminem D. Ale už jste se nedoslechly o škodách, které může poměrně snadno a rychle napáchat. Každý z nás je jiný a vlastní jiný fototyp, neboli vlastnost kůže, na kterou reagují sluneční paprsky. Fototyp číslo jedna je nejsvětlejší pleti s pihami, mnohdy se vyznačuje zrzavými vlasy a sklonem k zarudnutí pokožky. Takovýto člověk se prakticky nedokáže opálit a pro svou pleť potřebuje ochranný faktor 50 plus. Druhý fototyp je vcelku běžný. Jedná se zpravidla o blondýnky či plavovlásky se sklonem k mírnému opálení a zčervenání kůže po prvním sluníčku. Tito jedinci by si měli pořídit opalovací krém s faktorem 20, ale obličej natírat taktéž padesátkou, hrozí zde výskyt pigmentových skvrn. Fototyp tři má olivovou pleť, tmavé vlasy a hnědé oči i obočí. Opaluje se výborně a mazat se stačí faktorem 10, obličej faktorem 20 až 30. Fototypem 4 jsou obvykle negroidní rasy. Možná si říkáte, že UV faktor na obličej 30 či 50 je extrém, avšak opak je pravdou. Kůže na obličeji je nesmírně citlivá a jednou vám za tuto ochranu poděkuje. Pokud si svou pleť nechráníte, brzy se setkáte s výskytem vrásek, pigmentových skvrn či dokonce akné, neboť zrohovatělá pokožka vlivem slunečního záření ztrácí vláhu a cítí tak potřebu mastit se.

Opalovací oleje

Proč právě opalovací oleje a ne opalovací mléko? Je zde poměrně patrný rozdíl. Opalovací mléka bývají mnohdy voděodolná a to i navzdory tomu, že obal říká něco jiného. Kdežto opalovací oleje vydrží na pokožce podstatně déle, dodají ji potřebnou vláhu a také pevnost. Nemusíte se tak bát olupující se pokožky. Pořiďte si také řadu po opalování, kterou své tělo natřete po osvěžující sprše či koupeli. Pokožka bude krásně hydratovaná a jemná na dotek, opálená kůže vám vydrží delší dobu. Pořiďte si například bio kokosový olej, jenž je k dostání v každé drogerii.

Nezapomeňte na ochranu před slunečními paprsky, autor: vasammiNezapomeňte na ochranu před slunečními paprsky, autor: vasammi

Článek Opalovací olej pro dokonalou pleť byl publikován 31. května 2012 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...