Zeštíhlení – jak jej docílit?

Tagy:  jak zhubnout, dieta, jídelníček, zdravá strava, potraviny, jídlo, pohyb

Sponzorované odkazy:

Zeštíhlení – jak jej docílit?

Zbavit se přebytečných kilogramů je snem nejedné ženy. Tato cesta se však může stát honbou za něčím nereálným, i když možná naprosto zbytečně. Vyvarujte se klasickým chybám, kterých se ,,dietáři“ dopouštějí a těšte se ze štíhlé postavy již za pár měsíců.

Změna jídelníčku

Prvním krokem ke krásnému tělu je radikální změna jídelníčku. Je vám pravděpodobně jasné, že smažený sýr a hranolky vám ploché bříško neudělá. Štíhlé tělo není však jenom o fyzičnu, ale především o zdravém duchu, proto jídelníček musí být vyvážený a plný vitaminů. Mezi klasické chyby při změnách stravování patří neznalost. Možná jste zanevřely na smažené a kořeněné pokrmy, ale s klidem konzumujete těstoviny, bílé pečivo a podobné nešvary, které jsou naprostými zabijáky jakýchkoliv pokusů o hubnutí. Informujte se proto u odborníka, co je pro vás ideální. Vsaďte na celozrnné pečivo, mléčné produkty a spousty zeleniny a ovoce. Budete se cítit příjemně, zdravěji a přitom si na jídlech pochutnáte. Mějte na paměti, že i zdravá strava může být opravdu chutná.

Pojídáním smažených pokrmů nezhubnete, autor: carryll740221Pojídáním smažených pokrmů nezhubnete, autor: carryll740221

Žádné sladké

Na co musíte během držení diety rozhodně zapomenout je veškeré sladké, to zkrátka do dietního menu nepatří. Pakliže vás bude honit mlsná, jako že bude, dejte si sladké ovoce nebo musli tyčinky, které jsou zdravou alternativou čokoládových pamlsků. Jednou za čas vsaďte i na přírodní směny ořechů a sušeného ovoce. S těmito mňamkami však opatrně, oříšky jsou sice velmi zdravé, ale díky nenasyceným tukům velmi kalorické. Jakmile s dietou skoncujete, jistě se nechcete setkat se známým jojo efektem, ale život bez sladkého by nebyl život. Stanovte si proto jasná pravidla. Čokoládový dortík či jinou oblíbenou pochoutku plnou kalorií si dopřejte jednou za čas a to po fyzické aktivitě, díky které ji snadno spálíte.

Důležitý je pohyb

Ruku v ruce s dietou a hubnutím jde také pohyb, který spousta lidí zanedbává nebo ráda vynechává. Pakliže vás nebaví hodiny v posilovně a na kolektivní hry také nejste bůh ví jaký talent, jděte si dvakrát týdně pořádně zaběhat, nebo si každý den dopřejte svižnější procházku. Vyburcujte kamarádku a choďte se procházet společně. Nově nabytou energii a zlepšení fyzičky oceníte obě dvě. Poté si spolu můžete zajít na lehkou večeři a menší dezertík.

Zdravá strava vám změní život, autor: healthydietingZdravá strava vám změní život, autor: healthydieting

Článek Zeštíhlení – jak jej docílit? byl publikován 3. listopadu 2012 v 13.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...