Potraviny, díky kterým nebudete stárnout

Tagy:  krása, pleť, pokožka, zdraví, mládí, stáří, potraviny

Sponzorované odkazy:

Potraviny, díky kterým nebudete stárnout

Stáří bohužel nelze ignorovat, pouze jej můžete oddálit, abyste co možná nejdelší dobu vypadali mladě a svěží. Téměř všechny ženy od určitého věku se stárnutím bojují a první vrásky je doslova děsí. Plánujete si již botulotoxinové injekce, chodíte na kosmetické procedury a utrácíte tisíce korun za nejrůznější krémy a masky na obličej, jež by vrásy měly zničit? Pak se podívejte, které potraviny mají geniální antiaging efekt.

Quinoa

Quinoa se v posledních letech řadí k takzvaným super potravinám, které dovedou doslova zázraky. Kromě faktu, že ji můžete zařadit i do svého dietního jídelníčku, neboť má nízký poměr sacharidů i tuků, obsahuje veliké množství železa. Nedostatek železa v těle navozuje pocit únavy, ospalosti, čímž dochází ke vzniku nevzhledných vrásek. Chcete-li se vráskám vyvarovat přírodní cestou, vsaďte na chutnou quinou.

Brokolice

Jestli byste nějakou potravinu měli zařadit do svého jídelníčku a klidně ji konzumovat i několikrát týdně, pak je to beze sporu brokolice. Ta je zásobárnou esenciálních aminokysel, jež v těle odbourávají volné radikály, dodávají energii a tím předcházejí vzniku vrásek. Vyjma toho účinné působí také proti vzniku rakoviny všeho druhu.

Rajčata

Rajčata jsou velmi chutná a konzumovat je můžete v mnoha podobách. Rajčatová polévka, omáčka nebo třeba jen rajčatový salát či lehká a svěží salsa jsou skvělou volbou pro každé roční období. Rajčata jsou obohacena nejenom o mnoho vitamínů, ale také o lykopen a elastan, jež pomáhají udržovat pokožku stále pevnou, pružnou a svěží. Díky konzumaci rajčat bude vaše pleť bez vrásek po dlouhou dobu.

Autor: jeffreywAutor: jeffreyw

Mladý kokos

Kokosový ořech je oblíbenou pochoutku většiny lidí. Nicméně v tomto případě záleží opravdu na formě, ve které jej budete konzumovat. Kokosová sušena nebo bábovka jsou sice chutné, ale vrásek vás rozhodně nezbaví ani jim pomocí těchto sladkostí nepředejdete. Co je však skvělou alternativou je mladý kokosový ořech. Jeho dužina nebo ještě lépe šťáva je obohacena o cytokininy, které udržují buňky pružné a hydratované. Pokožka bude vypadat úžasně až do vašeho důchodového věku.

Borůvky

Ovoce je velmi zdravé, ale zdaleka ne všechny kousky jsou tolik prospěšné. Například jablka jsou plna vlákniny, ale proti vráskám vám nepomohou. Stejně tak citrusy nebo třeba hrušky a broskve. Co vám ale rozhodně prospěje, jsou chutné borůvky. Ty obsahují přírodní antioxidanty a minerální látky, které jsou doslova elixíre mládí a svěžesti. Pochutnávejte si na čerstvých borůvkách třeba každý den a jděte mládí naproti.

Autor: Mark BonicaAutor: Mark Bonica

Článek Potraviny, díky kterým nebudete stárnout byl publikován 14. února 2017 v 12.00 v rubrice Zdraví, Krása a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...