Jak shodit vánoční kilogramy?

Tagy:  hubnutí po vánocích, povánoční hubnutí, jídlo, strava, pohyb, nezdravá strava, vánoce

Sponzorované odkazy:

Jak shodit vánoční kilogramy?

Po Vánocích ani vidu, ani slechu, ovšem vy si na ně při pohledu do zrcadla velmi rychle vzpomenete, neboť vám břicho okupuje nevzhledná ,,pneumatika“ a stehna se vám dotýkají po celé své délce. O Vánočních svátcích jste si zkrátka dopřáli a teď je na čase s tím něco udělat!

Proč jste vůbec přibrali?

Na místě je určitě otázka, proč lidé obecně přes Vánoce tolik přibírají? Vždyť vy jíte dost a hlavně vše, na co máte chuť po celý rok. Kde je tedy zakopaný pes? Možná se nezdravě, tučně a sladce stravujete neustále, ale vlivem dnešní uspěchané doby jste neustále ve stresu, proto si mnohdy ani neuvědomíte, že toho vlastně nezkonzumujete tolik. Kdežto o Vánocích je člověk v klidu, v pohodlí domova, odpoutá se od všech problému a dlouhé dny jenom relaxuje a jí. Jakmile se tělo dostane do klidového stádia, přirozeně si začne dělat tukové zásoby, neboť se obává nadcházejících dní, kdy opět přijde stres, nervozita a shon. Do budoucna by proto bylo dobré popřemýšlet o stylu života, aby vás povánoční kilogramy již nemusely strašit. Dalším důvodem je také to, že svátky jsou sice o klidu a harmonii, ale také o obžerství, které si obvykle nenecháme ujít. Během jednoho týdne jsme tak schopni sníst desítky cukroví, spoustu bramborového salátu, smažených řízků a nejrůznějších jednohubek, které na nás čekají na návštěvách. O Novoroční kachně s knedlíky ani nemluvě.

O Vánocích se tloustne snadno, autor: scanlimeO Vánocích se tloustne snadno, autor: scanlime

Jak zatočit s kilogramy?

Základem každého hubnutí je vždy pravidelnost. Naučte se jíst pětkrát denně v menších porcích a v jasně daných časových intevalech. Tělo si tak zvykne na neustálí příjem potravy a nebude mít potřebu ji ukládat takzvaně na horší časy. Zapomenout rozhodně nesmíte ani na pohyb, který je v hubnutí a zdravém životním stylu stěžejní. Nikdo vás nebude nutit do úmorných aktivit, které jsou vám proti srsti, z počátku začněte půlhodinovými procházkami každý den. Dodají vám energii, zaženou chuť na sladké a díky čerstvému vzduchu vám pomohou se lépe soustředit a přemýšlet. Co je rozhodně nejdůležitější, je samozřejmě samotná skladba jídelníčku. Zapomeňte na smažené pokrmy, kořeněná jídla, tučná jídla a vynechte sladké. To raději nahraďte ovocem, ořechy, musli tyčinkami a jogurty.

Zapomeňte na smažená a tučná jídla!, autor: Mike SaechangZapomeňte na smažená a tučná jídla!, autor: Mike Saechang

Článek Jak shodit vánoční kilogramy? byl publikován 15. ledna 2013 v 14.00 v rubrice Zdraví a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...