Účinné hubnutí – jak se zbavit kil navíc jednou pro vždy?

Tagy:  účinné hubnutí, zdravé hubnutí, jídlo, pokrmy, tučné jídlo, sladké, lákadla, dieta

Sponzorované odkazy:

Účinné hubnutí – jak se zbavit kil navíc jednou pro vždy?

Pokusy o hubnutí jsou pravděpodobně známé téměř každému z vás. Někomu se shodit nadbytečné kilogramy povedlo celkem snadno a bez problémů, jiní s tímto problémem bojují roky a naprosto bezúspěšně. Možná jste po letech zoufalých pokusů hodili flintu do žita a řekli si, že tohle nemáte za potřebí a že vám zhubnout zkrátka není souzeno. Napadlo vás ale zamyslet se nad tím, proč vlastně nehubnete? Nejspíš jste se dopustili několika fatálních chyb a omylů, k jejichž odstranění stačí opravdu málo. Nechte se inspirovat a možná přijdete na to, že zhubnout a udržet si vysněnou, štíhlou linii, není zdaleka taková věda, jak jste si doposud mysleli…

Pryč s lákadly

Největším zádrhelem veškerých diet a hubnutí, je slabá vůle jedince. Ruku na srdce, kolikrát jste si během hubnoucího procesu dali tatranku nebo malý zákusek se slovy ,, pro jednou se nic nestane“? ale přesně tento přístup je špatný, neboť z jednoho malého větrníčku se stane hrstička oříšků k televizi, pár chipsů a malý kousek čokolády. Ve finále tak spořádáte spoustu tučných a sladkých pochutin, které vám ke shazování kilogramů rozhodně nepomohou. Jakmile docílíte požadovaného vzhledu, malé zhřešení opravdu nevadí, ale během shazování kil se jedná o fatální chybu, které se musíte vyvarovat. Odstraňte proto z dohledu a dosahu veškeré sladkosti a pokud možno, rozhodně je nekupujte. Zapomeňte na pečení bábovek a své rodině situaci jasně vysvětlete, měli by vás za každé okolnosti podpořit.

Tučná jídla jsou největšími lákadly, autor: LOLrenTučná jídla jsou největšími lákadly, autor: LOLren

Jím málo, snadno zhubnu

Drtivá většina amatérských dietářů žije v domnění, že pokud málo jí, tak snadno zhubne. Tato ,,logická“ myšlenka je ale velmi špatná a pokud se ji budete i nadále řídit, snadno se dopracujete k podvýživě, i když máte stále viditelnou pneumatiku. Výsledkem bude hlad, nervozita, podrážděnost, malátnost a další zdravotní komplikace. Hubnutí berte proto vážně a především opatrně. Nejlepší je navštívit výživového poradce, který vám na míru sestaví osobní jídelníček a určí, co je pro vás dobré a co naopak nikoli. Pakliže nechcete investovat nebo nemáte dostatek času, řiďte se základními pravidly jako je konzumace 5× denně, večeřte nejpozději v 18 hodin, nezapomínejte nikdy na vydatnou snídani, sacharidy jezte pouze do 14 hodiny, večer pojídejte převážně zeleninu a luštěniny a samozřejmě dodržujte pravidelný pitný režim.

Do jídelníčku zapojte zeleninu, autor: ahmadpiDo jídelníčku zapojte zeleninu, autor: ahmadpi

Článek Účinné hubnutí – jak se zbavit kil navíc jednou pro vždy? byl publikován 18. března 2013 v 14.00 v rubrice Zdraví a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...