Proč se vyhnout všem dietám a hladovění?

Tagy:  diety, hladovění, dietní plány, jídlo, pití, strava, zdraví, kilogramy

Sponzorované odkazy:

Proč se vyhnout všem dietám a hladovění?

Po krásné postavě bez sebemenšího ,,špíčku" a s vypracovaným břichem sní pravděpodobně většina žen. Jedny měly to štěstí, že se narodily s rychlým metabolismem, jiné musejí tvrdě dřít a odříkat si spousty dobrot, aby vypadaly podle svých představ a další svůj neustálý boj s dietami a cvičením nadobro vzdaly a raději se spokojily s kily navíc. Pokud patříte do té poslední skupiny, pak jste se vzdaly zbytečně, neboť nezdravé dietní plány a držení nebezpečných hladovek,opravdu není cílem k dobře vypadajícímu tělu…

Zrádné diety

Když si otevřete jakýkoliv ženský časopis či se podíváte na internetové stránky, ze všech stran a koutů na vás budou volat redukční novinky, osvědčené hubnoucí metody a jiné triky, jak snadno, rychle a bez obtíží shodit přebytečné kilogramy. V záplavě radosti si nejenom onen magazín koupíte, ale podlehnete jeho svodům a začnete dietu držet. Zdánlivě geniální řešení se však po pár dnech, kdy máte neuvěřitelný hlad, dochází vám energie a celkově se vážně necítíte ve své kůži, přestane jevit jako tak skvělý, přičemž jej buď porušíte se slovy, že vám za to takové trápení nestojí a nebo setrváte, zhubnete vytoužená tři kila, která ovšem záhy opět naberete a spolu s nimi jejich dvojnásobek, neboť se dostaví starý dobrý dietní ,,parťák" – jojo efekt. Takhle tedy opravdu ne!

Zapomeňte na diety a hladovění, autor: Arya ZiaiZapomeňte na diety a hladovění, autor: Arya Ziai

Nebezpečné hladovění

A vůbec tím nejhorším způsobem hubnutí, je držení nesmyslných hladovek. Ty mají údajně pročistit organismus, zbavit tělo přebytečné vody a samozřejmě nadbytečných kilogramů. Samozřejmostí je, že pokud nebudete několik dní jíst a k vaší konzumaci zařadíte pouze vodu, čaje a mléko, logicky zhubnete. Ovšem každému snadno dojde, že pouze o tekutinách žít rozhodně nelze a proto s nastolením normální stravy přijde zas a znovu nabírání a tloustnutí.

Zlatá střední cesta

Ideálním řešením je proto zapomenout na extrémy, které tělu rozhodně nevyhovují a raději se zaměřit na celkovou změnu životního stylu. Skoncujte s neustálým posedáváním ve fast foodech, omezte pití alkoholu, ze dvou hlavních jídel udělejte 5 nebo 6 menších, konzumujte zeleninu a ovoce, dostatečně pijte a každopádně přidejte nějaký ten pohyb. Výsledky se dostaví záhy a přitom nemusíte vůbec trpět.

Jezte často, zdravě a vyváženě, autor: Tips TimesJezte často, zdravě a vyváženě, autor: Tips Times

Článek Proč se vyhnout všem dietám a hladovění? byl publikován 30. července 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...