Potraviny pro vaši krásu - víte, které to jsou?

Tagy:  krása, zdraví, jídlo, pokrmy, mandle, rajčata, cherry rajčata, borůvky, mrkev

Sponzorované odkazy:

Potraviny pro vaši krásu - víte, které to jsou?

Již naše prababičky hlásali, že nejlepším pomocníkem na krásu a zdraví, je příroda. Na tomto prohlášení jistě něco bude, neboť právě dary naší matičky země v sobě ukrývají nespočet vitamínů, minerálních látek a spousty dalších složek, významným pro celkový chod organismu. Pravdou je, že lidem dnes díky stresu a nezdravému stravování chybí dostatek živin, které dohánějí polykáním nejrůznějších tabletek a multivitamínů. Přestaňte se dopovat drahými prášky a raději si zdravě pochutnejte a dodejte si energii, sílu a krásu pomocí chutných potravin.

Mandle

Toužíte po krásné pleti bez akné a ucpaných pórů? Pak se rozhodně zaměřte na konzumaci mandlí a to v jakékoliv podobě. Tyto blahodárné ořechy v sobě ukrývají látky, jež působí protizánětlivě a pleť prokazatelně zbavují zarudnutí a podebraných uhrů. Pokud si nepotrpíte na uzobávání jednotlivých oříšků, upečte si například chutný mandlový koláč či si je přidejte do jogurtu nebo snídaňového musli.

Mandle jsou skvělé na pleť, autor: PincasPhotoMandle jsou skvělé na pleť, autor: PincasPhoto

Borůvky

Všechny lesní plody a obzvláště pak borůvky, jsou neuvěřitelně zdravé. O to větším bonusem je rovněž fakt, že jsou i velmi chutné. A v čem vlastně tkví jejich kouzlo? Konzumací borůvek výrazně stimulujete metabolismus, čímž podporujete hubnutí a látkovou výměnu. Dopřávejte si borůvky pravidelně a můžete se brzy těšit ze štíhlého pasu.

Cherry rajčata

Rajčata jakožto taková jsou samozřejmě velmi zdravá, neboť se řadí do sekce zeleniny. Ale o poznání vydatnější a prospěšnější, jsou šeříková rajčátka, neboli cherry. Jejich antioxydační účinky vypínají pleť a zbavují ji veškerých nečistot a usazenin. Výhodou cherry rajčat navíc je, že jsou opravdu chutná a snadno stravitelná. Dopřávat si je lze jak v syrové podobě, tak například co by rajskou polévku, jako součást omáčky na těstoviny či v zapečené formě. Ve vaší kulinářské fantazii se meze rozhodně nekladou.

Mrkev

Mrkev pro zdravé oči. Toto nám snad od dětství vtloukali do hlad nejenom rodiče. Co vám ale asi neřekli je fakt, že mrkev obsahuje nespočet přírodního betakarotenu, který podporuje opalování, výrazně jej prodlužuje a navíc dopřeje pleti krásnou zdravou barvu bez jakýchkoliv chemických postřiků nebo samoopalovacích přípravků. A jako bonus jistě oceníte, že mrkev pořídíte doslova a do písmene za pár korun.

Cherry rajčata si dopřávejte v jakékoliv podobě, autor: grongarCherry rajčata si dopřávejte v jakékoliv podobě, autor: grongar

Článek Potraviny pro vaši krásu - víte, které to jsou? byl publikován 1. srpna 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví, Krása a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...