4 tipy, jak se vyrovnat s premenstruačním syndromem

Tagy:  premenstruační syndrom, hormony, ženy, orgány, cyklus, jóga, bolesti

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak se vyrovnat s premenstruačním syndromem

Nepříjemné křeče do břicha, bolesti zad, kříže, hlavy a kloubů, citlivá pokožka, třesoucí se ruce a především neuvěřitelně podrážděná nálada. Všechny ženy to známe a jednou měsíčně nás tyto a další obtíže zkrátka nevyhnutelně postihnou. Řeč je samozřejmě o premenstruačním syndromu, který obtěžuje nejenom nás, ale také naše nejužší okolí. I kolegové v práci často poznají, že se blíží vaše dny, děti nechápou, proč stále zvyšujete hlas a partner se raději beze slova uchýlí do bezpečnějšího místa, které je pokud možno co nejdál od vás. Tak přesně toto mají na svědomí hormony, když se blíží ona nenáviděná menstruace. Ovšem i na trápení v podobě PMS existuje několik typů, které vám pomohou těch svízelných pár dní snadněji přečkat a vykouzlit vám dokonce i úsměv na rtech.

Energie v rovnováze

Hormony dokáží s lidským tělem nadělat opravdovou paseku a ne vždy jsou k užitku. Těsně před příchodem menstruace se v ženském těle neuvěřitelně bouří a jejich kolísající hladina způsobuje jak fyzické bolesti, tak změny nálad a chování. Americká studie prokázala, že srovnáním energie v těle by se měly usměrnit i hormony a vy byste se v době neprodleně před menstruací i během ní měla cítit uvolněně a pohodlně. Veškeré kouzlo údajně spočívá v józe, kterou je dobré provozovat v brzkých ranních hodinách. Za zkoušku nic nedáte, takže hurá do tepláků, popadněte karimatku a vydejte se cvičit.

Vnímejte své tělo

Spousta žen se během menstruace cítí velmi nepříjemně a ne zrovna ve své kůži. Uvědomte si ale, že právě menstruační cyklus je klíčem k plození potomstva a bez něho by lidstvo vymřelo. Naučte se vnímat své tělo před i během ,,měsíčků" a místo neovladatelného vzteku buďte ráda, že tento ,,dar" vůbec máte, neboť existují ženy, které by za menstruaci daly téměř cokoliv.

Udělejte si radost

Spousta žen jakékoliv trápení, bolesti a starosti řeší nakupováním nebo třeba návštěvou kadeřníka, ovšem vzhledem k faktu, že jste před menstruací podrážděné a extrémně citlivé, obchodní domy plné lidí by vás ještě více dráždili a manipulace s hlavou a vlasy by vám mohla být velmi nepříjemná. V tomto případě si raději udělejte radost po svém a to v naprostém soukromí. Půjčte si ve videopůjčovně svůj oblíbený film, zabalte se do příjemné deky, udělejte si heřmánkový čaj a k tomu si připravte vaše oblíbené dobroty, které zkrátka milujete a nedopřáváte si je kvůli štíhlé linii tak často. Uvidíte, že pistáciová zmrzlina, karamelová čokoláda či pražené arašídy dokáží hotové zázraky.

Příroda místo chemie

Často při jakýchkoliv bolestech sáhnete po pilulce? Pak své tělo zbytečně zatěžujete chemikáliemi, které nejsou nikterak prospěšné. Místo drahých a nezdravých tabletek se raději obraťte na bylinky, čaje a výluhy, které především v oblasti ženských orgánů a PMS umějí divy.

Článek 4 tipy, jak se vyrovnat s premenstruačním syndromem byl publikován 20. září 2013 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...