4 potraviny, které se tváří jako dietní, ale ve skutečnosti nejsou!

Tagy:  dieta, jídelníček, dietní jídlo, light, musli tyčinky, mléčné nápoje

Sponzorované odkazy:

4 potraviny, které se tváří jako dietní, ale ve skutečnosti nejsou!

Shodit přebytečné kilogramy, nebo alespoň zpevnit postavu, je snem takřka každé ženy, neboť jak známo, nikdo se sebou není stoprocentně spokojený. Většina dam ale nenavštíví specialistu ani výživového poradce a pustí se do hubnutí své pomocí. Pakliže vyřadíte sladkosti, smažená jídla a tučné pokrmy jako je kachna a knedlíky, začaly jste výborně, ovšem jestli se chystáte do svého jídelníčku zařadit některé potraviny, které jsou údajně dietní a ,,light", asi byste o nich měly něco vědět…

,,Light mánie"

Není tomu tak dlouho, co se na trhu objevily takzvané light výrobky, které slibují nízký obsah tuku a málo kalorií, čili si je můžete bez obav dopřávat kdykoliv budete chtít. Pravdou je, že nízkokalorický jogurt či tvaroh obsahuje logicky méně tuku, za to jsou ale obohaceny o sacharidy a emulgátory, které podporují chuť k jídlu a hlavně vás nezasytí. Po konzumaci light dobroty tak dostanete hlad, čímž se buď budete trápit a nebo se vrhnete na další dobrotu, která již dietní zaručeně nebude.

Zrádné tyčinky

Mezi nejznámější „zdravé“ dietní dobroty patří musli tyčinky, které jsou dietnější variantou jen zřídka kdy a na trhu najdete 95 procent těch, které poslouží jako klasická sladkost. I když jsou vyrobeny s ovesných vloček, obsahují také spoustu cukru a pakliže jsou navíc obaleny v čokoládě nebo jogurtu, vlastní i ztužené tuky a ,,éčka". Pokud si chcete dopřát kvalitní musli tyčinku, vyrobte si ji doma z ovesných vloček, medu a spousty oříšků a rozinek.

Ne každá musli tyčinka je dietní, autor: wwwschoco-riegelcomNe každá musli tyčinka je dietní, autor: wwwschoco-riegelcom

Pufované výrobky

Většina žen, které se alespoň trochu zajímají o stravu, jistě slyšely o pufovaných výrobcích jako jsou známé Raciolky. Samotný produkt z kukuřičné mouky je zdraví a tělu prospěšný, pokud si ale s radostí kupujete polomáčenou variantu a nebo nejrůznější příchutě od čedaru po rajčata s bazalkou, zbytečně se krmíte cukry, solí a emulgátory, které nejsou ani dietní, ani zdravé.

Mléčné nápoje

Dalším klamem jsou mléčné ochucené nápoje, ze kterých můžeme jmenovat jogurtový nápoj Activia, Florian nebo třeba Muller. Prodejci zákazníkům podsouvají zdravé mléčné výrobky, ale fakt, že jedno 250ti mili litrové balení obsahuje až 8 kostek cukru, se jaksi zapomněli zmínit.

Při výběru produktů a skladně dietního jídelníčku se neřiďte vždy pouze počtem kalorií, neboť ten může být matoucí. Například avokádo je velmi kalorické, ale obsahuje zdravé tuky a spousty vitamínů, proto si jej v rozumné míře určitě dopřejte a chybět by vám nemělo ani pravé burákové máslo (bez přidaných cukrů), které je rovněž zdrojem Omega3 mastných kyselin.

Pozor na light výrobky, autor: theimpulsivebuyPozor na light výrobky, autor: theimpulsivebuy

Článek 4 potraviny, které se tváří jako dietní, ale ve skutečnosti nejsou! byl publikován 3. února 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...