Jak udržet tělo i mysl v kondici, když vás tlačí čas?

Tagy:  pohyb, aktivita, sport, jídlo, pravidelnost, téma, tisk, spalovače, tuky, energie, spánek

Jak udržet tělo i mysl v kondici, když vás tlačí čas?

Každý jste někdy zažil období, které bylo plné stresu, nervozity a především nedostatku času. Ve zkouškovém období na vysoké škole vás nejvíce zajímaly testové otázky a témata seminárních prací, jakmile se v zaměstnání blíží uzávěrka, řešíte především bezproblémový tisk smluv a pokud máte rodinu, pak víte, kolik prostoru vám zaberou děti, přičemž na své aktivity pak mnohdy nemáte čas.Pokud opět nastane období, kdy jdou veškeré sportovní aktivity stranou, naučte se několik postupů a triků, díky kterým zůstanete ve formě a nebudete se muset trápit s nedostatkem energie či kily navíc.

Udržujte pravidelný režim

V časové tísni a především ve stresových situacích lidé často sklouzávají k nepravidelnému stravování a k navštěvování fast foodů. Pakliže se chcete vyhnout bolestem zažívacího ústrojí a tloustnutí, udržujte si pravidelný režim stůj co stůj. Nasnídat se stihnete vždy, i kdybyste si měli přivstat. Svačinu v podobě mléčného nápoje či proteinové tyčinky můžete mít pokaždé po ruce, oběd si lze připravit z domácích útrob a večeřte vždy minimálně 2 hodiny před spaním a to i za předpokladu, že byste měli ulehnout o půl jedné.

Udělejte si čas na jídlo, autor: jessicalettucetomatoUdělejte si čas na jídlo, autor: jessicalettucetomato

Pomozte si doplňky stravy

Nemůžete-li se naplno věnovat sportovním činnostem tak, jak jste běžně zvyklí, pomozte svému tělu doplňky stravy v podobě spalovačů tuků, jež efektivně zatočí s tuky a pomohou je přeměnit na energii. Pozor však, abyste to s jejich užíváním nepřehnali! Jakmile se vymaníte z koloběhu nestíhání, vrhněte se opět s plnou vervou do pohybu.

Lepší nějaký pohyb, než žádný

Pohyb je pro tělo nezbytný nejenom z hlediska estetiky, ale především kvůli zdravotnímu stavu, neboť obezita vede ke spoustě obtíží a mnohdy i ke smrti. Zatímco si tělo buduje fyzičku dlouhé měsíce, dokonce roky, ztratit ji může během několika týdnů. Pakliže si momentálně nemůžete najít čas na oblíbený běh či spinning, hýbejte se v rámci možností, jak jen to jde. Cestou z práce zkuste vystoupit o zastávku dál od bytu a dojít pěšky, použijte spíše schody než výtah a v zaměstnání se zkuste ,,odlepit" od kolečkové židle a chodit všude po svých.

Nepodceňujte sílu spánku

Není nic nového pod sluncem, že energii nejlépe načerpáte kvalitním spánkem, a proto byste se mu měli věnovat alespoň 7 hodin, ideálně 8. Dohánět pracovní resty a jiné záležitosti do svítání, není ideální, neboť nejenom, že unavení nikdy nepodáte stoprocentní výkony, ale zároveň si koledujete o pěkných pár bakterií a virů, které se těší z oslabené imunity.

využijte účinků spalovačů, autor: gymbeamvyužijte účinků spalovačů, autor: gymbeam

Článek Jak udržet tělo i mysl v kondici, když vás tlačí čas? byl publikován 31. ledna 2014 v 17.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...