Konopí jako droga? Nikoli - lék!

Tagy:  marihuana, tráva, léky, konopí jako lék, medicína, nemoci, zdraví

Konopí jako droga? Nikoli - lék!

Konopí, marihuana, marijánka, tráva. Alespoň jeden z těchto výrazů zná každý a drtivá většina je charakterizuje jedním slovem – droga. Tato energetická plodina se sice díky svým účinkům nelegálně používá jako omamná látka, ale má také své důležité zastoupení v medicíně, kde odvedla již pořádný kus práce. Pokud je pro vás tato informace novinkou a nebo se zarytě držíte tvrzení, že semínka konopí nemohou být dobrým přínosem, následující fakta, by vás měla přesvědčit o opaku.

Konopí jako lék

O tom, že má konopí blahodárné účinky na lidské tělo a především na jeho zdraví, věděli již naši předci, kteří jej mnohdy pěstovali v hojném množství. Dnešní výzkumy a vědci na celém světě opět potvrzují, že je konopí v lékařství opravdovým přínosem a proto by jeho distribuce měla být legalizována všude, ne pouze v Holandsku, Švýcarsku, Kanadě a některých státech Severní Ameriky.

Konopí má léčebné účinky, autor: marijankaczKonopí má léčebné účinky, autor: marijankacz

A v čem vlastně tkví kouzlo této neprávem haněné rostliny? Konopí má výrazné hojivé, protizánětlivé, antibakteriální, antivirové, analgetické a v neposlední řadě uvolňující účinky. Bylina pomáhá při léčbě jednodušších i závažnějších onemocnění a to lokálně i vnitřně. Konopné masti, extrakty a oleje zatočí s každým ekzémem, pupínky a jinými kožními nemocemi, rychleji zhojí rány a tlumí bolesti. Inhalace zase dovede uvolnit tělo, zabránit krvácení, působí skvěle jako prevence proti rakovině a civilizačním chorobám a izraelští vědci dokonce přišli s tím, že marihuana příznivě působí na krvácení po chemoterapii u dětí, kteří celou proceduru tímto způsobem, snášení podstatně lépe.

Vyzkoušejte konopná semínka, autor: marijankaczVyzkoušejte konopná semínka, autor: marijankacz

Léky na všechny problémy

Ač možná na své zahradě nemůžete či nechcete trávu pěstovat, nikdo vám nezabrání si pořídit arsenál léků, které vás přírodní cestou zbaví všech obtíží, aniž byste museli stále navštěvovat lékaře a dopovat se drahými a chemicky vytvořenými pilulkami. Konopné masti jsou ideální volbou na opary, pupínky či lupénku, konopný olej si přidejte do relaxační koupele, hřejivý gel vás zbaví bolesti kloubů a šlach, konopná ústní voda vymýtí bakterie a navodí svěží dech a extrakt z konopného oleje vaše suché vlasy promění v záplavu bujných a lesklých kadeří. Věřili byste, že na kompletní zdraví a krásu, vám může stačit pouze jedna rostlina?

Na konopí si můžete pochutnat

V léčebných procesech se konopí nanáší lokálně pomocí mastí, gelů či olejů, inhaluje se a nebo jej můžete žvýkat. Další variantou jsou také konopná semínka, která lze přidat i do oblíbených pokrmů. Ideální volbou je například čokoládový moučník či bábovka. Léčení za pomocí sladkostí? Medicína snad doposud nebyla příjemnější.Konopná semínka můžete zapéct do moučníku, autor: saalehaKonopná semínka můžete zapéct do moučníku, autor: saaleha

Článek Konopí jako droga? Nikoli - lék! byl publikován 12. února 2014 v 20.45 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...