Co je zdravé je automaticky dietní? Omyl!

Tagy:  zdravá strava, dieta, redukce, váha, kilogramy, stravování, jídelníček, ovoce, zelenina

Sponzorované odkazy:

Co je zdravé je automaticky dietní? Omyl!

Možná také patříte k těm, co mají zažitou rovnici co je zdravé, je automaticky dietní a opačně. Ovšem mezi dietou a zdravým životním stylem je diametrální rozdíl, neboť existuje spousta potravin, které během redukčního shazování kilogramů konzumovat zkrátka nemůžete. Pakliže se snažíte již nějaký ten čas shodit přebytečná kila a stále se vám nedaří, pravděpodobně si pletete zdravé s dietním…

Zdraví pokrm jako kalorická bomba

Jakmile narazíte na recept, kde je napsání ,,zdraví" nebo tělu prospěšný, okamžitě jej zařadíte do svého jídelníčku s tím, že není škodlivý, tudíž ho můžete konzumovat v libovolném množství. Ovšem spousta zdravých produktů má vysoký počet kalorií a proto se z údajně zdravé a light večeře může stát opravdová kalorická bomba. Uveďme si hned několik případů, které jsou toho jasným důkazem.

Zrádné ovoce

Ovoce i zelenina jsou nepostradatelnou součástí zdravé i dietního jídelníčku, ale je třeba vědět, do jaké míry a jaké druhy kdy konzumovat. Takové avokádo je sice neskutečně zdravé, ale díky vysokému podílu Omega 3 mastných kyselin vlastní také spoustu tuku, který rázem obyčejný salát promění v kalorickou lahůdku. Pokud si chcete pochutnat na avokádu, dopřejte si jen kousek, který je opravdu zdraví a v menším množství i dietní.

Autor: m-ryan-photographyAutor: m-ryan-photography

Pozor na pečivo

Stejné je to například s celozrnným a žitným pečivem, které je prototypem zdravé stravy a mělo by se zařadit i do redukčního jídelníčku. Pokud chcete vaši oblíbenou bábovku upéct ze zdravé celozrnné mouky, jedině dobře, avšak to neznamená, že ji sníte celou s vědomím, že svému tělu prospíváte.

Není jogurt jako jogurt

Pozor si dejte také na některé mléčné výrobky. Zakysané produkty jsou pro organismus nejprospěšnější a jogurt nebo tvaroh jsou ideální svačinkou. Ovšem jogurty například s 8mi procenty tuku a nebo 33 procentní smetany už do dietního stravování rozhodně nepatří. Dalším chytákem z oblasti mléčných výrobků jsou také kefírové nápoje, jež jsou sice skvělé pro zažívání a správnou funkci mikroflóry, avšak jedna lahvička kefírového mléka může mít až 600 kalorií, což je podstatně více, než by měl mít klasický oběd.

Autor: foooooeyAutor: foooooey

Článek Co je zdravé je automaticky dietní? Omyl! byl publikován 2. dubna 2014 v 21.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...