Chcete zhubnout do plavek? Víme jak!

Tagy:  postava, kila, pitný režim, cukry, tuky, strava

Sponzorované odkazy:

Chcete zhubnout do plavek? Víme jak!

Čas plyne jako voda a už tu po Velikonocích a vítání jara máme polovinu května a spolu s ní i vyšší teploty, které do budoucna avizují ještě teplejší a slunečnější dny. A než se nadějete, bude červen a spolu s ním první ,,opalovačky" a koupání v místních rybnících, přehradách a koupalištích. Abyste se a plovárně mohli ukázat se štíhlým pasem a pevnými stehny, pravděpodobně pro to budete muset něco udělat. Chcete zhubnout do plavek již za měsíc? Pak dodržujte pár pravidel a na vosí pas se můžete těšit co nevidět!

Dodržujte pitný režim

Možná si teď říkáte, jak je tato rada triviální a nechce se vám věřit, že byste díky ní mohli zhubnout nějaké to kilo navíc. Pravdou ale je, že dodržování pitného režimu dokáže hotové zázraky. Alespoň 2 litry čisté neokysličené vody denně zrychlují metabolismus, tělu dodávají pružnost, vláhu, pokožku zbavují celulitidy a navíc dokáží účinněji odbourávat podkožní tuk. Vodou den proto začněte, ale u ukončete.

Odlehčete jídelníček, autor: commonswikimediaOdlehčete jídelníček, autor: commonswikimedia

Cukr – jedině ten přírodní

Za tloušťku u většiny lidí může samozřejmě cukr, a to v nemalém množství. Jedna sušenka sem a čokoládová pralinka tam, vám přeci nemůže nijak uškodit. Opak je ale pravdou a možná proto se potýkáte se špíčky. Omezte proto jednoduché cukry na minimum a místo nich si dopřávejte ty přírodní v podobě ovoce. To ale konzumujte jen v dopoledních hodinách, neboť odpoledne a večer se i přírodní cukr špatně odbourává.

Tuk – pouze rostlinný

Tuky jsou tělu prospěšné a organismus se bez nich rozhodně neobejde. Ovšem ne všechny tuky jsou dobré a zdravé. Pokud často holdujete vepřovému masu, nepohrdnete špekáčky, salámy a tlačenka je vaší nejoblíbenější baštou, pak pravděpodobně nejste jako proutek. Zkuste živočišné tuky nahradit olivovým olejem, který přidávejte do pokrmů, ale i na zeleninu. Klasické máslo vyhoďte a naučte se používat bio přírodní margarýny. Sádlo je naprosté tabu.

Procházka každý den

Bez pohybu se hubnout zkrátka nedá a to za žádných okolností. Ne, pokud chcete kilogramy shazovat zdravě. Pakliže vám úmorné cvičení ve fitness centru není blízké, naučte se denně jít na delší procházku, kde si protáhnete svaly, vyčistíte myšlenky a navíc rozproudíte metabolismus, což je to hlavní.

Článek Chcete zhubnout do plavek? Víme jak! byl publikován 11. května 2014 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...