Dietní omyly, které brání s hubnutím

Tagy:  hubnutí, dieta, postava, hladovění, stravování, pohyb, jídlo

Sponzorované odkazy:

Dietní omyly, které brání s hubnutím

Mít dokonalou postavu, kvůli které nemusíte nic zakrývat, je snem pravděpodobně každého, nicméně štíhlost není zadarmo a pokud vám nebylo naděleno vlastnit super rychlý metabolismus, který si poradí i s nezdravým stravováním a nepravidelností, musíte pro to něco udělat. Někteří lidé se však s vidinou hubeného těla dostali do bludného kruhu diet a hladovění, který má jen jediný efekt – tloustnutí. Pokud chcete jednou pro vždy shodit přebytečné kilogramy a postavu si udržet, přestaňte se zbytečnými dietními omyly, které veškeré vaše snažení, smetou ze stolu.

Snídaně, oběd a večeře mi stačí

Každý má způsob stravování nastavený jinak a opravdu existují jedinci, kterým by snídaně, oběd a večeře bohatě stačily. tak to ale nefunguje a pokud budete jíst jen třikrát denně, hubení nebudete. Tělo má totiž tendence si ukládat do zásoby a vy se budete jen nepříjemně zaobalovat. Naučte se proto mezi hlavní jídla vměstnat ještě menší výživnou svačinu, která vám dodá energii. A že mezi obědem a večeří nemáte hlad? Pak jednoduše zmenšete porce. A jak by vlastně takové svačiny měly vypadat? Dopoledne se nebraňte ovoci, neslazenému musli, jogurtům či proteinovým tyčinkám. Odpoledne zařaďte zeleninu, zakysané mléčné výrobky, tofu a celozrnné pečivo.

Autor: Boomers_Are_BallooningAutor: Boomers_Are_Ballooning

Hýbat se nepotřebuji a nechci

Lenost některých jedinců nezná hranic a pokud i vy patříte k těm, co se raději trápí hlady, než by si trochu zasportovali, pak byste nad svým životním stylem měli vážně zauvažovat. Hubnout bez pohybu zkrátka nejde, ať už si říkáte cokoliv. Nemusíte se mučit v posilovně nebo na kole, bohatě vám postačí denně 30ti minutová svižná procházka, která udělá svoje.

Jeden bonbónek špíček neudělá

A to byste se zrovna divili, že udělá. Pokud tělo nastartujete na odlehčený jídelníček a sem tam si zahřešíte v podobě hranolek nebo bonbónů s tím, že to tělo snad nepozná, jste na velikém omylu. Váš organismus přijaté jednoduché cukry a tuky okamžitě uloží a metabolismus se automaticky zpomalí. Pakliže tedy dostanete na něco chuť, raději si na talířek připravte čerstvé ovoce, oříšky, neslazené cereálie nebo jogurt.

Slazené nápoje nevadí

Slazené nápoje jsou hrozbou, kterou si většina lidé ani neuvědomuje, protože se přeci jedná o tekutinu a ta snad nemůže být kalorická. Ovšem například v jedné sklenici Coca Coly je až 12 kostek cukru. Vědecké studie odhalili, že nespočet lidí dokázalo zhubnout i desítky kilogramů pouze tím, že se naučilo pít čistou neokysličenou vodu. Proto pryč se Spritem, slazenými limonádami a džusy a raději se zaměřte na jednoduché varianty bez cukru. A pokud dostanete chuť na ledový čaj, připravte si jej doma a jako sladidlo použijte med nebo Stevii.

Autor: Chocolate_cakeAutor: Chocolate_cake

Článek Dietní omyly, které brání s hubnutím byl publikován 7. června 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...