6 potravin jako prevence proti nemocem

Tagy:  zdravá strava, nemoci, prevence, onemocnění, jídelníček

Sponzorované odkazy:

6 potravin jako prevence proti nemocem

Je vědecky prokázáno, že až 60 % nemocí, je způsobeno nezdravým stravováním a nepravidelností. Rakovina, infarkt, cukrovka, kožní problémy, vypadávání vlasů, špatný zrak a spousty dalších chorob, si opravdu můžete přivodit zcela sami. Chcete se dožít vysokého věku a nepotýkat se zbytečnými obtížemi? Pak do svého jídelníčku zařaďte potraviny, které vám v prevenci, skvěle pomohou.

Meloun proti rakovině

V letních měsících je melounu všude spousta, využijte toho a zařaďte jej hojně do svému každodenního menu. Meloun má v sobě nespočet pozitiv a prakticky žádná negativa. V první řadě je ideální pro redukci váhy, neboť obsahuje až 90 procent vody a minimum cukru. Dokáže také přirozeně snižovat hladinu cukru v krvi, čili je ideální pro diabetiky. Do třetice třeba zmínit, že obsahuje lykopen, což je látka zabraňující vzniku rakovinotvorných buněk. Tento fakt je vědecky prokazatelný na konkrétních případech.

Mango pro imunitu

Exotické ovoce je v našich končinách již velmi obvyklé a například mango seženete téměř ve všech supermarketech celoročně. V létě je tento plod navíc dokonale vyzrálí a bude vám opravdu chutnat. Mango v první řadě obsahuje vitamín C, ale také dokonale obnovuje imunitní systém. Dopřejte si ho proto kdykoliv a obzvláště v období chřipkových epidemií. Mango lze konzumovat na nespočet způsobů. V podobě sorbetu, koktejlu, koláče, ale také na slano v zeleninovém salátu.

Autor: commonswikimediaAutor: commonswikimedia

Citrón proti onemocnění srdce

Onemocnění srdce jsou čím dál častější a to už jenom proto, že se čím dál více lidí poddává stresu a neustále nervozitě. Bojujte proti těmto nešvarům pomocí citrónu, který kromě vitamínu C obsahuje také bioflavonoidy, které pomáhají snižovat výskyt chronických onemocnění.

Salátové listy proti šedému zákalu

Zelenina je obecně neskutečně prospěšná, o tom není pochyb. Zcela nejužitečnější je však konzumace salátových listů, které obsahují spousty vitamínů a také chlorofyl. Je jedno, zda zvolíte salát hlávkový, ledový, římský nebo třeba čekanku, všechny mají v sobě vitamín K, bojující proti šedému zákalu.

Borůvky proti stařecké demenci

Lesní plody jsou velmi zdravým ovocem, neboť obsahují málo cukru, spousty vitamínů, ale také prospěšné antioxidanty. Kromě toho borůvky vlastní ještě polyfenoly, které dokáží účinně bojovat s prvními známkami stařecké demence a udržovat motoriku a rozpoznávací funkce.

Mléko proti zvýšenému cholesterolu

Zvýšený cholesterol již dávno není problémem pouze starší a obézní populace, dnes jim trpí mladí a dokonce i děti. Konzumace nezdravých potravin a především fast foody, jsou nejrychlejší cestou k infarktu v mladém věku. Bojujte proti zvyšování hladiny cholesterolu pomocí mléčných produkt, které mají prokazatelné účinky.

Autor: commonswikimediaAutor: commonswikimedia

Článek 6 potravin jako prevence proti nemocem byl publikován 19. července 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...