5 tipů, jak bojovat proti Vánočním depresím

Tagy:  Vánoce, vánoční deprese, rodina, klid, samota, nakupování, jídlo, svátky

Sponzorované odkazy:

5 tipů, jak bojovat proti Vánočním depresím

Vánoce by měly být svátky klidu a pohody, při kterých se sejde celá rodina, která společně hoduje, baví se a užívá si společných chvil. Bohužel, na světě existuje nespočet lidí, kteří rodinu nemají anebo s ní mají velmi špatné, ba dokonce žádné, vztahy. Pak není divu, že dle statistik jsou Vánoce obdobích sebevražd a linky důvěry jsou rok co rok přeplněné. Pakliže svátky Vánoční nejsou vašimi oblíbenými, vyzkoušejte několik ověřených tipů, jak nepropadat depresím a Vánoce přežít s klidnou myslí a čistou hlavou.

Jděte mezi lidi

Možná vám tato rada přijde trochu nesmyslná, neboť právě na Vánoce pociťujete, že prakticky nikoho nemáte. Pokud vás ani přátelé nepozvali ke Štědrovečerní večeři, udělejte si vlastní program, při kterém nebudete sedět doma u televize. Zajděte si na vynikající několika-chodovou večeři, jděte do divadla na zábavné představení nebo do kina na oblíbený film. Budete tak mezi lidmi a kdo ví, možná narazíte na spřízněnou duši.

Autor: Kelvin Kay, en:user:kkmdAutor: Kelvin Kay, en:user:kkmd

Zabavte se od rána

Proti depresím všeobecně, skvěle bojuje zabavení myslí. Pakliže ještě nemáte napečeno nebo jste si řekli, že cukroví stejně nemáte pro koho dělat, přehodnoťte svoje myšlenky a upečte si dobroty pro sebe. Linecká kolečka a vanilkové rohlíčky vám jistě přijdou vhod i v únoru anebo si jednoduše udělejte zákusek, který milujete v jakékoliv roční době. K pečení si pusťte veselé písničky nebo pohádky, které jistě poběží na všech kanálech a radujte se, že budete mít co mlsat.

Mějte radost z maličkostí

Lidé na Vánoce propadají depresím především proto, že jsou sami a právě v tomto období si uvědomí, že možná nemají milující rodinu, partnera a ani děti. Zapomínají však na to, že není všem dnům konec a také na fakt, že mají dobré zdraví a střechu nad hlavou. Držte se starého dobrého motta, že nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř a uvidíte, že i ty letošní Vánoce zvládnete a ohlédněte se za nimi s humorem.

Kupte si něco pěkného

Ano, Vánoce jsou také o dárcích, které mají potěšit a pohladit na duši. Pokud ve vašem okolí není nikdo, kdo by vám dárek ze srdce daroval, nezoufejte. Stále přeci máte sebe, tak proč byste si nenadělili pod stromeček něco pěkného? Dlouho šetříte na nový kožich, značkovou kabelku nebo máte třeba jen chuť na luxusní čokoládové pralinky? Tak nakupujte a nezapomeňte si dárek také krásně zabalit.

Jeďte za teplem

Jednoznačně tím nejlepších způsobem, jak se vyhnout Vánočním depresím, je odjet na zahraniční dovolenou, ideálně do nějaké exotické dovolené, kde na vás díky absenci koled, sněhu a Vánočního shonu, nebude padat sváteční atmosféra. A vaše kolegyně vám ještě budou závidět vaše nové opálení.

Autor: paulus68Autor: paulus68

Článek 5 tipů, jak bojovat proti Vánočním depresím byl publikován 24. prosince 2014 v 09.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...