Kdo by měl navštívit terapeuta? Prakticky každý!

Tagy:  terapeut, psycholog, léčba, deprese, psychika, sezení

Sponzorované odkazy:

Kdo by měl navštívit terapeuta? Prakticky každý!

V dřívějších letech k psychologovi chodili jedinci, kteří měli vážnější psychické problémy a u kterých si okolí myslelo, že nejsou tak úplně v pořádku. Otázkou ale zůstává, jak vlastně poznáte, kdy nastala ideální doba na návštěvu psychologa a zda je vůbec tato návštěva něčím špatným. Psychologa lze moderními slovy nazvat také terapeutem, jehož by měl v dnešní době navštěvovat naprosto každý člověk. A že se ptáte proč?

Kdo je vlastně terapeut?

Terapeut je psycholog a samozřejmě vystudovaná osoba, o tom není pochyb. Oproti psychiatrovi, který se zabývá spíše duševními poruchami a chorobami obecně, je to však člověk, který by měl z odborného hlediska posoudit a porovnat vaše problémy a pomoct vám je snadno a pokud možno rychle vyřešit. V dnešní světě, kdy se lidé neuvěřitelným tempem honí za penězi, kariérou a svůj osobní život nechávají stranou, se nelze divit, že se potýkají se spoustou problémů, které ve finále vyústí v deprese a pocity méněcennosti. Terapeut je tu od toho, aby vám, jakožto nestranný pozorovatel, pomohl odhalit příčinu vašich obtíží a podal vám pomocnou ruku v případech, kdy máte pocit, že už si sami nepomůžete nebo kdy stojí na slepé koleji. Terapeut ale může být také dobrým společníkem, se kterým si popovídáte osobních věcech, které nechcete řešit s partnerem nebo rodinou a dokonce ani s přáteli. Návštěvě terapeuta se proto rozhodně nebraňte, ba naopak jej v klidu vyhledejte.

Autor: Alex AzouryAutor: Alex Azoury

Jak najít dobrého odborníka?

Najít vskutku dobrého odborníka, prakticky na cokoliv, může být velmi složité. Kvalitní kadeřník, kosmetička, masér, lékař a koneckonců i terapeut jsou nedostatkové zboží, o které je pranice. V každém případě proto dejte na recenze, dobré rady přátel i zdrojů na internetu a nebojte se ani si trochu připlatit. Vyhazovat peníze oknem pro někoho, kdo vám vše odsouhlasí, je opravdu velmi zbytečné.

Co od návštěvy čekat?

Není dobré si od první návštěvy slibovat, že během jedné hodiny okamžitě zapomenete na všechny vaše trable a budete se mít krásně. Takto terapie rozhodně nefunguje. Na první schůzce se především seznámíte s terapeutem a pomalu začnete rozebírat vaše trable a dostávat se, laicky řečeno, k ,,jádru pudla. Následují pak odborná sezení, která již budou více specifická a po nichž se budete jednoznačně cítit lépe a uvolněněji, než tomu bylo doposud.

Článek Kdo by měl navštívit terapeuta? Prakticky každý! byl publikován 31. března 2015 v 15.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...