Jak přežít Velikonoce, aniž byste přibrali?

Tagy:  velikonoční svátky, velikonoce, hubnutí, dieta, stravování, jídelníček

Sponzorované odkazy:

Jak přežít Velikonoce, aniž byste přibrali?

Velikonoční svátky sice nejsou jako Vánoce, které jsou doslova nabyty nezdravými pokrmy, a to po několik dlouhých dní, ba dokonce týdnů. Velikonoce jsou oslavy jara, nového období a svěžesti, nicméně ke každým oslavám patří kruh rodiny a přátel a spolu s nimi také dobré jídlo a pití. Pakliže se bojíte, že byste právě přes Velikonoce mohli ztratit svoji formu a přibrat nějaké to kilo, inspirujte se poměrně jednoduchými tipy a triky, díky kterým zůstanete na své váze a po svátcích budete spokojeni, nikoli přeslazeni a přesyceni všemi různými nezdravými dobrotami.

Neměňte svůj režim

Během jakýchkoliv svátků, ať už se jedná o Vánoce nebo Velikonoce či třeba Nový rok, lidé mají tendence vystupovat ze svých pravidelných denních režimů. Tělo a především pak metabolismus mají velmi rádi stereotyp, díky kterému dovedou efektivně pracovat, spalovat tuky a formovat svaly. Jakmile přestanete jíst pravidelně, zapomenete na pohyb a začnete se ,,ládovat" tuky a jednoduchými cukry, kila půjdou samozřejmě nahoru. Dodržujte proto pravidelnost v podobě pěti chodů za den a uvidíte, že jakmile se v klidu nasnídáte a nevynecháte ani klasické svačiny mezi hlavními jídly, chutě na nezdravé pokrmy nebudou zdaleka takové.

Autor: MichaelFreyAutor: MichaelFrey

Pozor na alkohol

Doslova zabijákem veškerých dietních režimů a jakéhokoliv udržování se v kondici je alkohol. Spousta lidí se vůbec neuvědomuje, kolik do sebe nevědomky dostává kalorií. Nejsou to desítky, ale stovky, ba dokonce tisíce naprosto zbytečných kalorií, které zaplavují organismus a tělo si s nimi nedokáže poradit, proto je ukládá rovnou ve formě tuků. To ovšem neznamená, že na svátky budete ,,na suchu". Místo míchaných nápojů a tvrdého alkoholu si dopřejte skleničku kvalitního červeného nebo bílého vína, a tu si vychutnejte do posledního loku.

Pečte tentokrát zdravěji

Mazanec, beránek, zajíček. To všechno jsou sladké dobroty, které na svátečním stole samozřejmě nemohou chybět. Ovšem všechny velikonoční pochoutky jsou neuvěřitelně kalorické a nezdravé. Takový mazanec z kynutého těsta je kombinací hladké pšeničné mouky a spousty másla a beránek na tom není o mnoho lépe. Naučte se pro letošní rok zdravější varianty těchto dobrot, které budou stejně tak dobré, rodina rozdíl jistě nepozná a vy si k dopolední kávičce budete moci vychutnat dezert, aniž byste zoufali nad přibývajícími kilogramy. Klasickou mouku tak vyměňte za její celozrnnou žitnou variantu, máslo nahraďte kokosovým olejem a bílý cukr za třtinový nebo za med či javorový sirup.

Autor: Chmee2Autor: Chmee2

Článek Jak přežít Velikonoce, aniž byste přibrali? byl publikován 5. dubna 2015 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...