Jak nepřibrat o Vánocích?

Tagy:  jak nepřibrat, svátky, vánoční svátky, jídlo, cukroví, pečení, zdravé cukroví, strava, hlad

Sponzorované odkazy:

Jak nepřibrat o Vánocích?

Vánoce jsou za pár málo týdnů tady a tak se přípravy rozjíždí v plném proudu. Dárky nakupujeme již dnes, abychom v poklidu vše sehnali a neplašili tak na Štědrý den, pomalu se rozhlížíme po Vánočních dekoracích a přemítáme, v jakých barvách se ponesou letošní rok a v neposlední řadě pečeme medové perníčky a spoustu cukroví pro mlsné jazýčky. Přípravy na svátky mohou proběhnout v naprosté harmonii a poklidu, ovšem do toho správného stresu se dostanete v průběhu Vánoc a to především tehdy, držíte-li právě dietu. Vánoce dovedou dietní plán naprosto dokonale zhatit a zaít tak předešlé týdny, kdy jste se krásně drželi. Přečtěte si proto pár rad, jal si svátky užít a přitom se vyvarovat přebytečným kilogramům, o které rozhodně nestojíte.

Zdravější pečení

Základem je dobré, pouvažovat o zdravější alternativě pečení, neboť je vám asi jasné, že ochutnávání se nevyhnete. Místo kalorických vosích úlů či lineckých koleček tak můžete připravit zdravější variantu nejrůznějších sušenek, které ovšem nebudou o nic méně chutnější. Skvělým tipem jsou například vykrajovaná kolečka z ovesných vloček, medu a spousty oříšků, která zachutnají celé rodině, aniž by poznali, že zde chybí kalorický tuk. Další volbou mohou být oblíbené sněhové pusinky. Pakliže místo klasického moučkového cukru použijete umělé sladidlo a například sladké datle a rozinky, pochutnáte si na nízkokalorickém cukroví jedna báseň. Ovšem ani zde se to nesmí přehánět a stále platí, všeho s mírou.

Cukroví pouze uzobávejte, autor: sweetjessieCukroví pouze uzobávejte, autor: sweetjessie

Žádné trápení se hlady

Co by to bylo za Vánoce, kdybyste si nemohli dopřát kousek cukroví nebo tradiční vánočku? I dietáři by se v těchto dnech měli přestat trápit a užít si drahocené chvilky s rodinou, se vším všudy. Ovšem pro vás platí jisté pravidlo v podobě ,,od všeho maličko“. Místo spořádání půl mísy vanilkových rohlíčků si sem tam zobněte a každé sousto si vychutnejte. Jak ale docílit nekontrolovatelného luxování talíře? Princip není nikterak složitý. Doslova zabijákem veškerých diet a pevné vůle, je hlad, což platí i zde. Pokud se budete správně stravovat a to i po dobu Štědrého dne, vyjma večeře, nebudete cítit potřebu sníst oblíbené cukroví na posezení a pak si marně lámat hlavu, co si počnete. Již od rána proto vsaďte na ovoce, zeleninu, celozrnný chléb a podobně. Co vám také zamezí v uzobávání kdykoliv půjdete okolo, je uložit talíř s cukrovím tam, odkud na něho zkrátka a dobře neuvidíte.

Jezte zdravě celý den a zamezíte hladu, autor: richard.scharfenbergJezte zdravě celý den a zamezíte hladu, autor: richard.scharfenberg

Článek Jak nepřibrat o Vánocích? byl publikován 6. prosince 2012 v 15.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...