4 tipy, jak před svátky nepřibrat

Tagy:  kila, tloušťka, hubnutí, vánoce, svátky, alkohol pečení, jídlo, cukroví

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak před svátky nepřibrat

Vánoce jsou pro většinu lidí svátky klidu, pohody a rodinného štěstí, kterého si přes hektický rok mnohdy příliš neužijete. Ovšem tyto svátky zdaleka nejsou jen o odpočívání, ale rovněž jsou zaměřeny na jídlo všeho druhu. K Vánocům hodování a pití jednoduše patří a pakliže se jim dokonale poddáte, pravděpodobně začátkem ledna budete mít nějaké to kilíčko navíc. jak předejít tloustnutí o svátcích? Máme pár skvělých tipů, které vám pomohou, aniž byste se o Vánocích museli výrazně omezovat.

Nepřežeňte to se zásobami

Nejenom během svátků, ale již před Vánoci má většina lidí tendence vytvářet zásoby. Ty se často snědí ještě před Štědrým dnem a nejenom, že utratíte tisíce korun navíc, nejspíš také značně přiberete. Proč byste ale na Vánoce měli dělat větší zásoby než jindy přes rok? Obchody jsou přeci zavřené pouze 2 dny. Postačí vám proto nakoupit jídlo a pití na Štědrovečerní večeři a na boží hod a následně si obstarejte klasické potraviny, které byste jedli přes týden nebo o běžném víkendu.

Autor: RobAutor: Rob'nDasha

Pečte zdravěji

Na Vánoce nemůže chybět tradiční Vánoční cukroví, o tom není pochyb a Vánoce by rozhodně nebyli takové, jak je znáte, pokud byste nenapekli nebo si neobstarali jiným způsobem vanilkové rohlíčky a linecká kolečka. Ovšem právě cukroví je tou největší kalorickou bombou, která je přesycena tuky a cukry. Jeden kousek cukroví je až příliš, natož celá mísa. Vyzkoušejte letos zdravější pečení a mlsejte přes svátky dietněji a bez výčitek. Místo klasické bílé mouky použijte celozrnnou, máslo nahraďte kokosovým olejem a ztužené tuky a nezdravé čokoládové polevy kvalitní čokoládou s vysokým obsahem kakao. Ano, i Vánoční cukroví může mít své výživové hodnoty.

Pozor na alkohol

Během Vánoc lidé nejenom dosti jedí, ale také pijí alkohol, a to zpravidla i ti jedinci, kteří si na alkoholické nápoje příliš nepotrpí. Alkohol je ale, jak dobře známo, velice kalorický a obsahuje neuvěřitelné množství cukru, čili i po něm můžete rapidně přibrat. Obzvláště pak v případě, nejste-li na alkohol příliš zvyklí. Takový vaječný koňak má v sobě mnoho cukru, tuku a k dietní pochoutkám rozhodně nepatří. S alkoholem se proto kontrolujte a raději vsaďte na kvalitní víno nebo šampaňské a pamatujte… všeho s mírou.

Každý pohyb se počítá

Lidé, jako by přes svátky Vánoční zapomněli na fitness centra a obecně na fakt, že mají nohy a dovedu chodit. Neustále sezení u stolu s hromadou jídla a polehávání u notoricky známých pohádek občas proložte procházkou nebo výletem. pamatujte, i sebemenší pohyb se počítá.

Článek 4 tipy, jak před svátky nepřibrat byl publikován 30. listopadu 2016 v 19.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...