Bojujte s jarní únavou rychle a efektivně

Tagy:  energie, jídlo, strava, snídaně, pohyb, kyslík, voda, jaro, únava

Sponzorované odkazy:

Bojujte s jarní únavou rychle a efektivně

Jaro je ročním obdobím, které jistě většina lidí nadšeně vítá a nemůže si jej vynachválit. Přeci jenom, zima je vždy neuvěřitelně dlouhá a studená, proto na jaře každý ihned ožije a rázem se cítí veseleji a plný optimismu. Ovšem co s sebou, mimo jiné, ono krásné jaro také přináší, je typická jarní únava, která obvykle postihne většinu dospělých lidí. Změna klimatu je zkrátka pro organismus náročná a tak se nelze divit, že vám první měsíce, lidově řečeno, padá hlava. Jak se jarní únavy rychle a efektivně zbavit, abyste mohli normálně fungovat?

Nastartujte svůj den

Základem je rozhodně pořádný start, který vás ,,nakopne“ a rozdíl rozhodně poznáte, a to prakticky okamžitě. Pokud jste byli doposud zvyklí nesnídat a rychle něco pojíst po cestě do práce nebo rovnou v zaměstnání, organismus se začíná vyčerpávat prakticky od doby, co jste vstali. Ráno tedy vždy začněte vydatnou snídaní, která by se měla skládat z vlákniny a sacharidů. tato kombinace dodá energii na celé dopoledne. A co si tedy připravit? Vsaďte na ovesnou kaši s medem a ovocem, toust s burákovým máslem nebo míchaná vajíčka s celozrnným chlebem.

Autor: Massachusetts OfficeAutor: Massachusetts Office

Chvilka na čerstvém vzduchu

Čerstvý vzduch má neuvěřitelné účinky na lidský organismus a pravdou je, že vám dokáže dodat neuvěřitelně mnoho energie. Než se tedy vrhnete do víru pracovního nasazení, vystupte si ráno o zastávku dříve nebo zaparkujte trochu dál, než jste byli doposud zvyklí a do práce se projděte. Čerstvý vzduch vás ,,nakopne“ a vám se bude nejenom lépe myslet, ale také obecně fungovat.

Nezapomínejte pít

Lidé často během zimy málo pijí, neboť nemají takovou potřebu přijímat tekutiny. Často se pak může stát, že na pravidelný pitný režim zapomínají i v době, kdy se rapidně oteplí a přijde jaro. Pakliže denně vypijete sotva sklenici vody a ještě si dopřáváte kávu, nelze se divit, že jste bez energie. 2 litry čisté neokysličené vody jsou proto naprostý základ, bez kterého se neobejdete. Pakliže pijete kávu nebo zelený čaj, přísun vody navyšte.

Článek Bojujte s jarní únavou rychle a efektivně byl publikován 6. května 2015 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...