Co použít, když vás trápí svědění pochvy?

Tagy:  pochva, vaginální, vagina, mykóza, zánět, bakterie, nagyn

Co použít, když vás trápí svědění pochvy?

Snad každá žena ve svém životě alespoň jednou onemocní nepříjemnou vaginální mykózou. Bohužel zrovna léto a teplé počasí je nejčastějším obdobím, kdy ženy toto gynekologické onemocnění obtěžuje nejvíce. Příčinou bývá teplo, ale např. i mokré plavky, které je dobré vždy po koupání převléknout.

Pálení, svědění

Existuje asi málokterá žena, která by nevěděla, co to znamená pálení, svědění a celková nepohoda v oblasti zevních rodidel. Poševní kvasinková infekce „zpestří“ život téměř každé ženě. Více jsou ohroženy těhotné ženy, diabetičky a ženy, které trpí nadváhou.
Kvasinková infekce (mykóza) se objevuje už žen tehdy, když dojde k přemnožení kvasinky rodu Candida albicans. Těmto kvasinkám se daří velice dobře tehdy, má-li žena narušenou imunitu, po antibiotikách nebo při jiném onemocnění. Prostředí v pochvě bývá ovlivněno i těhotenstvím.

Jak se vyhnout mykóze

K tomu, abyste se nesetkala s nepříjemným svěděním a pálením v pochvě, se doporučuje v první radě nosit vzdušné prádlo z kvalitní bavlny. Je vhodnější vyhnout se syntetickým materiálům.
Vyhýbejte se horkým koupelím, a co se týká vody, nezůstávejte ve vodě příliš dlouho – především v rybníce nebo v chlorované vodě. Po každém koupání se řádně otřete, osušte intimní partie, je vhodné se převléknout z plavek do suchého oblečení.
Udržujte dostatečnou hygienu, nepoužívejte parfémované vložky, voňavý či parfémovaný toaletní papír, chraňte intimní partie před zapocením, otírejte se po stolici vždy od pochvy ke konečníku, vložky a tampony často měňte, dodržujte pitný režim, omezte příjem bílého pečiva a cukru, a existuje celá řada podpůrných opatření, které zamezí vzniku nepříjemného svědění – mykózy.

Léčba vaginálních infekcí

Existuje několik způsobů, jak podpořit léčbu bakteriálních, virových a mykotických vaginálních infekcí. Např. Nagyn, který se používá jako prevence při náchylnosti k zánětům různého původu. Tento přípravek je dále vhodný jako podpora prevence proti mykózám, genitálním bradavicím a herpesu a navíc slouží také jako podpora léčby poporodních poranění, po různých gynekologických operacích a zákrocích.

Pokud se vám kvasinky v pochvě pomnoží, dozvíte se to velmi brzy – nepříjemné škrábání, svědění a celkově velice nepříjemný pocit v oblasti pochvy. To, že něco není v pořádku, poznáte také doprovázejícím bílým hrudkovitým výtokem a bolestem při močení a pohlavním styku.

Článek Co použít, když vás trápí svědění pochvy? byl publikován 24. července 2015 v 22.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...