Každodenní stresy, které oslabují zdraví - jak se jich zbavit?

Tagy:  nervozita, stresové situace, problém, rutina, zdraví

Sponzorované odkazy:

Každodenní stresy, které oslabují zdraví - jak se jich zbavit?

Peníze jsou nahraditelným a neomezeným zdrojem, které jednou máte a podruhé zase ne. Stejně je to i s láskou a koneckonců také s přáteli. Nicméně jak se říká, zdraví máte jenom jedno, proto byste si jej měli náležitě hýčkat a pečovat o sebe. Ano, pravdou je, že přílišná kontrola škodí a časté návštěvy u lékaře z vás mohou udělat hypochondra, avšak spoust nemocí si můžete vyvolat sami, a to pomocí stresu. Ten se pro spoustu lidí stal nedílnou součástí života, což není dobře. Existuje samozřejmě forma zdravého stresu, který vás vyburcuje k lepším pracovním výkonům a nasazení, ale ve většině případech vás spíše ubíjí. Podívejte se na stresové situace, které vás zaplavují dennodenně a velmi negativně působí na vás organismus.

Neschopnost spát

Každý z nás někdy zažil situaci, kdy zkrátka nemohl usnout nebo upadnout do hlubokého spánku. Neschopnost tvrdě usnout může být velmi frustrující a obzvláště v případě, kdy jste si plně vědomi faktu, že následující den potřebujete fungovat na sto procent a v zaměstnání podávat ty nejlepší výkony. Faktor špatného spánku je úzce ovlivněn právě stresem a především tím, na co před usnutím myslíte. Pokud se vám hlavou honí úkoly na zítřek, placení účtů nebo všelijaké problémy, není divu, že je tělo stále ve stresu, a to i v době, kdy by mělo odpočívat.

Jak z toho ven?

Do ložnice problémy nepatří, čímž byste se měli primárně řídit. Než si půjdete lehnout, připravte si heřmánkový čaj, který uklidňuje mysl a pusťte se relaxační hudbu. Myšlenky na práci, domácnost a jiné neduhy počkají do rána, protože vy máte právo se nerušeně oddat snění.

Uvíznutí v dopravě

Toto je naprostá klasika, kterou zná každý, kdo bydlí nebo pracuje ve větším městě. Ať už jezdíte osobním automobilem nebo se spoléháte na městskou hromadnou dopravu, ranní kolony jsou naprosto typické a pro většinu lidí také zdrojem každodenního stresu.

Autor: CollegeDegrees360Autor: CollegeDegrees360

Jak z toho ven?

Je zcela pochopitelné, že vás vynervuje představa, že přijdete pozdě o práce nebo přiveze pozdě děti do školy. Pokud nejste v dané lokalitě nováčkem, pak máte ranní špičku již poměrně zmapovanou, proto by vás ony zácpy neměly tolik překvapit. Pro jistotu však vyrazte o 20 minut dříve nebo zkuste najít jinou cestu.

Vybitý mobilní telefon

Mobilní telefony, počítače a tablety jsou úžasnou vymožeností, kterou by nám naši předci jistě záviděli, nicméně ne vždy je na ně stoprocentní spolehnutí a jak to tak bývá, mají tendence se vybít přesně ve chvíli, kdy je nejvíc potřebujete. Pakliže pospícháte na schůzku a rázem nejste k zastižení a nemáte ani telefonické spojení, je stres na místě.

Jak z toho ven?

V každém případě se naučte nabíjet si mobilní telefon přes noc a také u sebe stále noste nabíječku. Je spousta nákupních center, kde si u speciálního stánku můžete telefon nabít. Dobrým opatřením je také bloček se všemi důležitými čísly, díky kterému se s anou osobou spojíte třeba i z telefonní bud­ky.

Článek Každodenní stresy, které oslabují zdraví - jak se jich zbavit? byl publikován 12. srpna 2015 v 12.00 v rubrice Psychologie a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...