Podzim a nemoci? Letos ne!

Tagy:  podzim, chřipka, nachlazení, rady, tipy, triky, bylinky, ezoterika, barvy

Sponzorované odkazy:

Podzim a nemoci? Letos ne!

A je to tu zase. Podzim se pomalu vkradl do našich životů a s sebou přinesl studené sychravé počasí, déšť a jako každoročně samozřejmě neuvěřitelnou spoustu bacilů. Pokud vaše imunita není ideální a často trpíte na nachlazení nebo dokonce angíny a střevní chřipky, nelze si divit, že jste i vy letos podlehli. Jak se bránit proti přívalu podzimních nemocí, abyste se na několik dní ba dokonce týdnů nevyřadili zcela z provozu? Naučte se používat babské rady a také dejte čas od času na ezoteriku…

Šalvěj jako první záchrana

Šalvěj ve svých spížích měly především naše babičky, které na její kouzlo nedaly dopustit. Dnes se tato mocná bylinky v domácnostech již příliš neobjevuje, což je neuvěřitelná škoda, protože má pro tělo a organismus skvělé účinky. Šalvějový odvar totiž působí protizánětlivě, a to hned na několika frontách. Čaj ze šalvěje vás tak zbaví nachlazení, bolesti v krku, ale také ztuhlých svalů, nemocných zad a jednoduše všeho, co má co do činění s nepříjemným zánětem. A kde vlastně šalvěj sehnat? Ideálně si ji vypěstujte na vlastní zahrádce nebo balkoně, v opačném případě ji pořídíte téměř ve všech bio obchodech.

Mateřídouška na podráždění

V tomto případě není řeč o podráždění v podobě kopřivky nebo štípanců od komára. Mateřídouška je skvělým pomocníkem při prvních příznacích nastydnutí, kdy máte zduřelé mandle, uzliny a sliznice. Jakmile ucítíte nepříjemný tlak v krku, bolest na mandlích nebo se vám začne spouštět rýma, sáhněte po osvědčeném léku v podobě mateřídouška. Čaj z této bylinky vám udělá neuvěřitelně dobře a jistě budete druhý den fit jako rybička.

Autor: Paul KellerAutor: Paul Keller

Vezte v sílu barev

Nemoci jsou ve své podstatě i oslabením psychiky nebo deprese a úzkosti vám rozhodně nepřidají a pokud máte chmurné myšlenky, snadno podlehnete nachlazení nebo chřipce. Abyste se nemoci rychleji zbavili, musíte se obklopovat barvami, které jsou plné optimismu a veselí. Pokud je váš byt nebo dům spíše v přírodních barvách a nemáte doma jedinou barevnější místnost, připravte si alespoň barevné jídlo, pijte z veselého hrníčku, obstarejte si žlutou deku, červený župan a relaxujte.

Prohřáté tělo je zdravé tělo

K prvním příznakům nachlazení často patří také studené končetiny a nos. Když vám není dobře, tělo reaguje tímto způsobem. Abyste se zahřáli, nemusíte se nutně balit do spousty dek, což vám ve výsledku stejně nepomůže. Skvělou volbou jsou masážní éterické oleje, které vám tělo prohřejí, rozproudí oběh a lymfu a vy se dáte zase brzy do pořádku.

Článek Podzim a nemoci? Letos ne! byl publikován 23. září 2015 v 19.00 v rubrice Nemoci a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...