5 nešvarů, kterým se vyhnout během hubnutí

Tagy:  dieta, dietní režim, jídelníček, bílkoviny, tuky, sacharidy

Sponzorované odkazy:

5 nešvarů, kterým se vyhnout během hubnutí

Mít krásnou a štíhlou postavu chce asi většina lidí a v posledních letech, kdy je opět kladen enormní důraz na zdravé tělo a ducha, po tom především ženy prahnou snad víc, než kdy předtím. Základem zdravého životního stylu a především pěkného těla je samozřejmě kombinace pohybu a vyvážené vhodné stravy. Pokud chcete vypadat k světu, tomuto spojení se nevyhnete a budete se s ním muset ztotožnit po zbytek svého života. Chcete se dostat do formy a zhubnout několik kilogramů? Pak se vyvarujte typickým hubnoucím nešvarům, které vám cestu za vysněnou postavou budou vždy znesnadňovat.

Obejdu se bez pohybu

Bohužel, ne každý jedinec je zapáleným sportovcem a některé sport nejenom nebaví, ale také pro něho nemá potřebné vlohy a buňky. Orosí se vám čelo již ze samotné představy běhu nebo cyklistiky a proto jste se rozhodli shodit přebytečná kila bez cvičení? Pak vězte, že nikdy nedosáhnete takového výsledku, jakého byste chtěli. Hubnout bez špetky pohybu je zkrátka nemožné. Místo nechtěných aktivit se proto věnujte procházkám, józe nebo pilatesu.

Čím méně, tím lépe

Největším nešvarem hubnoucích taktik je omezení potravy na minimum. Nespočet lidí žije v domnění, že čím méně toho sní, tím rychleji a efektivněji logicky zhubne. Pokud budete 14 jíst pouze zeleninu, pak samozřejmě shodíte, nicméně zbavíte se především svalové hmoty, budete bojovat s neuvěřitelnou únavou, oslabenou imunitou a následně s jojo efektem. Taktika spočívá ve změně jídelníčku, nikoli v jeho omezení.

Autor: foodswingsAutor: foodswings

Jeden kousek můžu…

Ocitli jste se během svého dietního programu na oslavě narozenin, kde se samozřejmě hoduje ve velkém stylu? Pak vás jistě vaši přátelé a rodina lanaří, abyste si dali alespoň malý kousek dortu nebo chlebíček. Chvíli odoláváte, ale pak jim dáte za pravdu, že vás kousek opravdu nezabije. To je sice pravda, nicméně do vašeho hubnoucího stylu nepatří žádné nezdravé tuky ani rafinovaný cukr.

Alkohol se nepočítá

Hubnete a hubnete, nejíte sladké, vyhýbáte se smaženým pokrmům a přesto stále tloustnete nebo jste na stejné váze? Pokud razíte teorii, že alkohol se do dietního režimu nepočítá, pak jste právě narazili na jádro pudla. Alkohol je neuvěřitelně kalorický, neboť obsahuje spousty cukrů. Zapomeňte proto na tvrdý alkohol a pakliže se chcete zbavit pneumatiky na břiše, pak nesahejte ani po vínu a jednoduše pijte vodu a čaje.

Nepravidelně, ale zdravě

Stále jste se nenaučili pravidelně jíst, ale vzhledem k tomu, že jsou vaše jídla zdravá, jíte vlastně správně? Pak jste opět v jednom velikém omylu. Pakliže vynecháváte snídaně, jíte až oběd, pak nestihnete svačinu a navečeříte se v půl 10 večer, může být jídlo sebe zdravější, ale přesto se stravujete velmi špatně a tělu tím nijak neprospíváte. Základem hubnutí a zdravého životního stylu je 5 až 6 jídel denně, a to v intervalech po 2 až 3 hodinách.

Autor: with windAutor: with wind

Článek 5 nešvarů, kterým se vyhnout během hubnutí byl publikován 2. listopadu 2015 v 17.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...