Jak vyzrát na podkožní tuk? Tyto 3 pálivé potraviny vám pomůžou

Tagy:  potraviny, pálivé, chilli, pepř, zázvor, zdraví, zdravá strava

Sponzorované odkazy:

Jak vyzrát na podkožní tuk? Tyto 3 pálivé potraviny vám pomůžou

Někteří lidé jsou od přírody poměrně štíhlí, jiní bojují s tím, že se jim uloží každé soustíčko navíc. Možná by se dalo říct, že je svět tak trochu nespravedlivý, nicméně genetika nezmůže všechno a fungování metabolismu lze velmi ovlivnit. Máte problém s tím, že se vám tuky ukládají snad po každém menším zhřešení a i když chodíte pravidelně cvičit, stále se jich nemůžete zbavit? Zařaďte do jídelníčku pálivé pokrmy, které jsou neuvěřitelným pomocníkem právě v boji s tuky na břiše a v jiných problematických partiích jako jsou boky, stehna a zadeček.

Po pálivém méně jíte a rychleji spalujete

Pálivé potraviny v sobě obsahují nepříliš známou látku kapsaicin, která má na lidský organismus neuvěřitelně blahodárný vliv. Vědecké studie dokazují, že právě tato složka v potravinách přispívá je zvýšené činnosti metabolismu, a to až o 20 procent na následujících 24 hodin denně. Kdybyste tak každý den přijali alespoň malou porci chilli, kari nebo jiných pálivých složek, vaše spalování by zaznamenalo opravdový boom, který by se na postavě rychle brzy projevil. Dalším výsledkem výzkumu je také fakt, že lidé, co pravidelně jedí pálivá jídla nebo si jimi alespoň trochu „okoření“ klasické jídlo jako jsou míchaná vajíčka k snídani a podobně, toho sní podstatně méně. Pálivé pokrmy zkrátka snižují chuť k jídlu a vy tak sníte přesně tolik, kolik byste měli, aniž byste se zbytečně přejídali.

Pálivé potraviny také působí dokonale jako prevence proti rakovině všeho druhu a stejně tak proti cukrovce, která nemusí být pouze dědičná, ale naopak se zařadila mezi civilizační choroby 21. století.

Chilli

Chilli je snad nejznámější pálivou pochutinou, kterou známe a u papriček platí, že čím pálivější, tím samozřejmě zdravější. Pokud se bojíte ostrých jídel, naučte se přidávat špetku chilli koření do klasických jídel nebo do krémových hustých polévek, který dodá příjemný šmak a vy budete zároveň dělat něco pro své zdraví a metabolismus.

Autor: AlphaAutor: Alpha

Zázvor

Stejně blahodárný je na lidský organismus také zázvor, který by se měl v těchto chladných podzimních dnech objevovat již v naprosto každé domácnosti. Zázvor vlastní velmi podobnou látku zmiňovanému kapsaicinu, a to gingerol, který jednak zvyšuje činnost spalování a tím metabolismu, ale také působí protizánětlivě a proti bolestem. Pokud vás často trápí migrény, pravidelná dávka zázvoru by vás jich měla zbavit nebo jejich projevy alespoň rapidně zmírnit. Zázvor rovněž dokáže velmi účinně bojovat se záněty a infekcemi, proto je dobré jej pít nebo jíst pravidelně. Zázvorový čaj, zázvorové sušenky, limonáda či zázvor jako koření do směsí masa a zeleniny je tak skvělou volbou, a to nejenom na podzim a zimu.

Černý pepř

Černý pepř není nic exotického a s jistotou můžeme říci, že jej doma vlastní drtivá většina českých domácností. S spousta lidí se naučila méně solit a naopak nešetřit pepřem, což je dobře, neboť na rozdíl od zmíněné soli, která zadržuje vodu a tuky, je pepř zdravý a pomáhá spalovat. Černý pepř je také skvělý na trávení, pokud tedy zvažujete, jako omáčku zvolit ke steaku, zapomeňte na těžkou sýrovou a volte pepřovou.

Článek Jak vyzrát na podkožní tuk? Tyto 3 pálivé potraviny vám pomůžou byl publikován 9. listopadu 2015 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...