Pohybem proti podzimním virózám

Tagy:  nachlazení, chřipka, podzim, imunita, pohyb, sport

Sponzorované odkazy:

Pohybem proti podzimním virózám

Zatímco v letních měsících se poměrně úspěšně vyhýbáte nejrůznějším bacilům a nastydnutí vám hrozí leda tak z klimatizovaného prostředí nebo ze střídání teplotních rozdílů, jakmile se ochladí a začne podzim, lidé automaticky posmrkávají, kašlou, trápí se s bolestmi krku a hlavy a výjimkou nejsou ani angíny a těžší nemoci, které zasahují například plíce a průdušky. Do karet vám na podzim nehrají ani přeplněné autobusy a nákupní centra, která jsou doslova líhní pro nemoci. Jak se vypořádat s nachlazením či chřipkou a především, jak se podzimním nemocem obecně vyvarovat? V tom vám, pro vás možná překvapivě, skvěle pomůže pohyb!

Choďte, a to každý den

O tom, že je chůze neuvěřitelně blahodárná není sporu ani spekulací, neboť to dokazuje nejedna studie a také zkušenosti lidí na celém světě. Chůze je nejenom skvělá pro zrychlení metabolismu, rychlejší spalování, lepší trávení a hubnutí, ale také působí velmi účinné na imunitu, a to jedině v pozitivním slova smyslu. Čerstvý vzduch v kombinaci s přirozeným pohybem totiž tělo posiluje a vy se tak budete cítit silnější a plni energie, nemluvě o faktu, že budete opravdu zdravější. Naučte se proto chodit, ideálně každý den. A že v týdnu často nemáte čas? Autem zaparkujte na vzdálenějším parkovišti a do práce se projděte, pořiďte si psa, kterého budete muset, chtě nechtě, venčit a víkendy věnujte alespoň hodinovým procházkám. V chůzi by vám neměla bránit ani zima, neboť právě chlad a mrazy jsou pro lidské tělo naprosto ideální.

Autor: Jean Henrique WichinoskiAutor: Jean Henrique Wichinoski

Jogging a běh léčí

Venkovní pohyb je pro tělo a lidský organismus celkově velmi dobrý, proto se mu nebraňte v žádné jeho podobě. Pokud už vás chůze nebaví a troufáte si na trochu toho sportu, pak začněte s joggingem a přidávejte běh. Jogging je vlastně střídání lehkého poklusávání se svižnou chůzí, jedná se tak o skvělou mezifázi klasické chůze a běhu jakožto takového. Jakmile se s joggingem trochu spřátelíte a osmělíte, můžete začít běhat. Během se tělu rozproudí lymfatický systém, který nejenom pomáhá hubnout, ale také podporuje činnost srdce a zlepšuje imunitní systém. Pakliže vyrážíte běhat v zimě, nezapomeňte na dýchání a naučte se dýchat především nosem, abyste tak ochránili své průdušky.

Jóga na tělo i mysl

Ne nadarmo se říká ve zdravém těle, zdraví duch a přesně to tak platí i obráceně. Pakliže jste psychicky naprosto vyčerpaní, stále svoji mysl zahlcujete stresem, nervozitou a starostmi všeho druhu, od kterých si prakticky nikdy neoddechnete, pak se nelze divit, že jste nemocní a máte velmi špatný imunitní systém. Srovnání mysli je cesta ke zdravému tělo, proto se nebojte obrátit na jógu. Na těchto cvičení si odpočinete, načerpáte novou energii, vyplavíte ze sebe všechny možné trable a ještě si zpevníte tělo.

Článek Pohybem proti podzimním virózám byl publikován 20. listopadu 2015 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...