5 typických výmluv, kvůli kterým nikdy nezhubnete

Tagy:  postava, dieta, cvičení, sport, lenost, jídelníček, strava

Sponzorované odkazy:

5 typických výmluv, kvůli kterým nikdy nezhubnete

Patříte také k těm jedincům, kteří prakticky nikdy nebyli spokojeni se svojí postavou? V pubertě jste jedli vše, na co jste přišli, proto se vám nevyhnuly typické špíčky, v dospělosti vám narostla madla lásky a boky a po dětech už máte i onu pověstnou pneumatiku? Pak lze s jistotou konstatovat, že jste svůj boj s váhou buď neřešili anebo jste nad postavou zlomili hůl. Většina lidí žije v domnění, že nemá tu schopnost zhubnout a figuru si udržet, opak je ale pravdou, protože všemu vedou jednoznačně výmluvy, ve kterých jsou lidé naprosto bravurní. Jaká je tedy cesta k vysněné postavě? Přestat hledat důvody, proč by to nešlo.

Nemám na to čas

,,Já bych tolik chtěla zdravě vařit a cvičit, ale bohužel na to nemám čas". Tak tato výmluva je naprosto typická a v žebříčku jednoznačně vede. Ruku na srdce, opravdu máte tolik práce a veškerých povinností, že si nenajdete hodinu na běh nebo jízdu na kole? Jak je tedy možné, že ještě více zaneprázdnění lidé hubnout zvládají? Důvod je prostý, oni totiž chtějí! I když máte možná náročné zaměstnání, rodinu a děti, hodinu vždy najdete.

Vše je příliš drahé

Pak jsou tu také tací, co neustále tvrdí, že na zdravý životní styl a cvičení jednoduše nemají peníze. Samozřejmě, některé potraviny jsou drahé, nicméně brambory, kořenovou zeleninu, jablka, mléčné výrobky, kuřecí maso… To všechno jsou cenově dostupné suroviny, ze kterých uvaříte spousty jídel pro celou rodinu. A že je permice do fitness centra předražená? běhání venku nebo posilování v obývacím pokoji vás nestojí ani korunu.

Autor: TipsTimesAdminAutor: TipsTimesAdmin

Máme tloušťku v rodině

Ano, vymluvit se na předky, kteří už možná ani nežijí, je rozhodně tou nejjednodušší variantou, jak si odůvodnit, že z vás modelové prostě nikdy nebudou. Ovšem vědecké studie dokazují jednu zásadní a převratnou věc. I když možná máte genetické predispozice k širším bokům a většímu pozadí, metabolismus a především jeho rychlost lze ovlivnit stravou i pohybem a stejně tak na těle pracovat.

Nemohu jíst pravidelně

Základem zdravého stravování a hlavně udržení si štíhlého těla, je samozřejmě pravidelné stravování. Pokud jíte 2× denně, tělo si ukládá zásoby na „horší časy“ a není se čemu divit, že právě tyto zásoby jsou na vás vidět obvykle v podobě většího břicha nebo stehen. Někteří jsou toho ražení, že jíst pravidelně nemohou, neboť jim to neumožňuje jejich práce. Dát si ale každé 2 až 3 hodiny něco k snědku přeci není hřích a měli byste být schopni si stravování naplánovat.

Když budu jíst, přiberu

Je až s podivem, kolik silnějších lidí je vlastně podvyživených a jeden by skoro řekl, že jsou na prahu anorexie, byť mají možná sto kilo. Jsou totiž toho názoru, že čím víc jí, tím více přibírají na váze. Opak je ale pravdou a jsme opět u té pravidelnosti. Nepravidelná strava tělo zatěžuje a zpomaluje metabolismus, proto vás následně každé sousto může stát kilo navíc.

Článek 5 typických výmluv, kvůli kterým nikdy nezhubnete byl publikován 23. listopadu 2015 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...