Jak předejít stárnutí? Stačí upravit návyky

Tagy:  stárnutí, pokožka, kůže, pleť, spánek, kofein, slunce, opalování

Sponzorované odkazy:

Jak předejít stárnutí? Stačí upravit návyky

Stárnutí je přirozený jev, se kterým se ale většina lidí nechce jen tak spokojit, což je naprosto logické. Stárnutí a vrásky totiž nesluší naprosto nikomu. K určitému věku známky stárnutí samozřejmě patří, nicméně spousta lidí, vlivem dnešní hektické doby, stárne předčasně a naprosto zbytečně. na vině jsou špatné návyky a životospráva, která narušuje onen přirozený cyklus. Jak je možné, že někdo v 28 letech vypadá o 10 let starší a naopak existují lidé, kterým byste tipli i o 15 let méně? Věřte nebo ne, životospráva dělá divy a pokud nechcete s vráskami bojovat v útlém věku, změňte své dosavadní a zcela očividně špatné návyky.

Nebuďte sova

Lidé jsou rozděleni podle mnoha kritérií a nejrůznějších skupin a jedním z nich je také spánkový režim. Zatímco někdo usíná již okolo 10 hodiny a vstává časně z rána, jiný je nejproduktivnější v noci, dokonce k ránu a naopak vydrží vyspávat do poledních hodin. Pokud ale běžně pracujete, nemůžete si dovolit chodit spát ve 3 hodiny ráno a vstávat v půl 1, rovnou na oběd. Noční sovy tak zpravidla spí sotva pár hodin, což se samozřejmě velmi negativně podepisuje na jejich zdraví. Tímto nezdravým režimem trpí metabolismus, činnost vnitřních orgánů, značně klesá libido a samozřejmě trpí také vzhled a pokožka. Abyste během noci z těla dostali všechny škodlivé látky, měli byste mu dopřát alespoň 7 kvalitních hodin spánku. V opačném případě se pokožka nestačí dostatečně regenerovat, čímž vznikají vrásky, pigmentové skvrny, ale také akné, a to i v pokročilém věku. O permanentních kruzích pod očima nemluvě. Opravdu vám práce v noci nebo sledování televize téměř v ranních hodinách za toto stojí?

Pozor na kofein

Bez kávy si dnes většina lidí nedokáže představit svůj život. Kofein se stal přirozenou součástí dennodenního fungování a nejeden jedinec může s čistým svědomím říct, že je na této složce závislí. Kofein se nenachází pouze v kávě, ale také v zelených a černých čajích, v Coca Cole nebo energetických nápojích. Všemi těmito moky se lidstvo neustále dopuje a příliš nepřemýšlí nad svým zdravím. Obzvláště káva má tendence vysušovat organismus a odvádět z něho příliš mnoho vody. Pokud tedy ke kávě nepopíjíte ještě čistou vodu, a to v dvojnásobném množství, nelze se divit, že máte pleť dehydrovanou a se sklony k předčasným vráskám. Nadmíra kofeinu také tělo dostává do nepříjemných neurotických stavů, kdy zapomíná odpočívat, což rovněž pokožce nikterak neprospívá.

I slunce může ublížit

Sluníčko je příjemné, každý ho miluje a opalování je neuvěřitelně relaxační činnost, u které se uvolníte a ještě zkrásníte. Opálená pokožka je samozřejmě sexy a žádoucí, nicméně ne vždy jsou sluneční paprsky vhodné. Pokud to budete se sluněním přehánět, nejenom, že si koledujete o rakovinu kůže, ale navíc se vystavujete riziku stárnutí pokožky. To platí především v případě solárií, která jsou velmi škodlivá a pro pleť závadná. Pokožku si proto mažte vysokým UV faktorem a obličej se snažte držet primárně ve stínu.

Článek Jak předejít stárnutí? Stačí upravit návyky byl publikován 13. února 2016 v 15.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...