Jak změnit životní styl a nezbláznit se?

Tagy:  zdravá strava, jídelníček, zdraví, dieta, stravování, hubnutí, životní styl, změna

Sponzorované odkazy:

Jak změnit životní styl a nezbláznit se?

Otázek ohledně životního styl je všude okolo milion a stejně tak odpovědí. Ty se samozřejmě liší podle toho, kdo je hodnotí zodpovídá a zda se jedná o odborníka nebo o naprosté laika. Jaký životní styl si vyberete vy je samozřejmě jen a jen vaše volba, nicméně pokud se chcete dožít relativně vysokého věku, vyhnout se kardiovaskulárním onemocněním a značně omezit také výskyt rakoviny, pak byste měli zvážit, zda je nepravidelná strava, samé cukry, tuky, celkově nezdravé jídlo a absence pohybu vhodnou volbou. A jakmile se rozhodnete svůj dosavadní životní styl změnit, jaké kroky učinit, abyste se z tohoto přerodu nezbláznili a zároveň se nevrátili ke svým starým, nezdravých zvyklostem?

Nemějte přemrštěné nároky najednou

Dnes máte 30 kilogramů nadváhu a zítra byste se chtěli probudit s postavou top modelky nebo plavčíka na plovárně? Pak si rychle uvědomte, že zázraky neexistují a za každou zdravou změnou je dřina, odříkání a především postupné a pomalé krůčky, které vás přirozeně přivedou na změnu. Taková změna životního stylu trvá několik měsíců či dokonce rok a není jednoduché se ze dne na den zbavit bůčku a začít jíst mrkev. Jednoduše na sebe nemějte zpočátku přemrštěné návyky a dejte si takové krátkodobé cíle, které jsou reálné. Dlouhodobým cílem pak samozřejmě může být vymakaná postava a zcela zdravý jídelníček.

Autor: Chloe LimAutor: Chloe Lim

Myslete na své zdravý

Změnit životní styl se samozřejmě jeví jako ta nejzdravější věc. To je jistě pravda, nicméně i radikální změna by vám mohla ublížit. Pokud byste se do přeměny dali příliš rychle, hrozí například infarkt nebo jiné selhání organismu. Někteří lidé s vidinou hubnutí také ztratí zdravý rozum a místo zdravého stravování a omezení nezdravých jídel přestanou jíst naprosto. Anorexie cestou ke zdravé a krásné postavě rozhodně není, proto myslete vždy a především na své zdravý a ideálně se poraďte s odborníkem, který vám na míru sestaví jídelníček a tréninkový plán.

Sladkosti ani tuky nevyškrtnete ze dne na den

Pokud si teď myslíte, že je velmi snadné ze dne na den opustit veškeré sladkosti a tuky, pak jste na omylu. Možná máte dnes neuvěřitelné odhodlání odhodit pizzu a připravit si couscous a veškeré tatranky a čokoláda letí výtězoslavně do odpadkového koše, ale brzy přijde tvrdá rána, se kterou jste nepočítali. Tělo totiž na rychlé a náhlé omezení cukrů a tuků není zvyklé a proto je začne vyžadovat o to více. Následně se stane buď to, že budete v neuvěřitelné depresi a celá změna vám bude připadat jako holý nesmysl a trápení anebo podlehnete a sníte vše, na co přijdete a tím tak dokonale zabijete veškeré pokusy o hubnutí. Sladkostí i nezdravých jídel se proto zbavujte postupně a především hledejte vhodné alternativy. Místo oblíbených esíček si pořiďte sušenky s přírodním cukrem a z celozrnné žitné mouky. Hranolky nahraďte opečeným bramborem a místo smaženého řízku si dejte přírodní kuřecí nebo krůtí plátek.

Autor: The ReflexManAutor: The ReflexMan

Článek Jak změnit životní styl a nezbláznit se? byl publikován 16. června 2016 v 17.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...