Kde si v Praze pochutnat na nejlepších salátech

Tagy:  zdravá strava, jídelníček, zdraví, salát, stravování, praha, životní styl

Sponzorované odkazy:

Kde si v Praze pochutnat na nejlepších salátech

Léto je tu a spolu s ním i zdravější a lehčí stravování, které je pro většinu lidí v teplých měsících tak nějak přirozené a automatické. V zimě dostanete spoustu tipů, kde si pochutnat na kachně, svíčkové a řízcích, ale v červnu jistě oceníte tipy na nejlepší saláty v Praze, které jsou nejenom lehké a snadno stravitelné, ale také nápadité, originální a neuvěřitelně chutné, že si na nich pochutná celá rodina, včetně masa milující hlava rodiny. Tak hurá do Prahy a nezapomeňte navštívit těchto pár skvělých míst s výbornými saláty.

Café Palanda a Caesar

Salát Caear sice nepatří k těm nejdietnějším salátům, neboť je jeho zálivka poměrně tučná a obsahuje obvykle krutony ze světlého pečiva, ale pokud jej vyběháte nebo vypotíte v posilovně, pak si jej můžete dopřát bez výčitek a rozhodně je dietnější než burger a hranolky nebo oblíbená pizza. Jeho chuť je vynikající, a to právě díky ančovičkovému dresingu, avšak musí být dobře připravený, neboť i salát Caesar je jistým uměním. Kde si na něm dozajista velmi pochutnáte, je oblíbené Cafe Palanda, nacházející se kousek od Palladia a Masarykova nádraží. Po objednání obdržíte ohromnou mísu salátu s výbornou slaninou a čerstvým parmezánem.

Ugo a netradiční fresh kombinace

Chcete-li si pochutnat na opravdu zdravé a netučné variantě salátu, pak si zavítejte do Ugovy salaterie, ze které budete doslova nadšeni a možná si salát již jinde nebudete chtít dát. Ugo se zaměřuje na fresh potraviny a kromě salátů připravuje také vynikající polévky, fresh džusy a zdravé tvarohy s musli a jiné svačinky. V nabídce najdete například salát s kuřetem, kukuřicí a dresingem z červené řepy, dále nechybí tradiční řecký salát i se sušenými rajčaty a pro milovníky ryb je tu třeba salát s fenyklem, koprem a lososem se smetanou.

Autor: smalljudeAutor: smalljude

Delmart a pořádná porce zeleniny

Klasikou v případě opravdu zdravých a vitaminy nabytých salátů je Delmart na Andělu. V tomto krásném a velmi příjemném bistru můžete posedět přes oběd, ale také si dopřát chuťovky s sebou anebo večer, kdy nechcete konzumovat zbytečně tuky a nezdravé cukry. Delmart navíc vlastní i prodejnu bio potravin, takže si po cestě s restaurace můžete nakoupit domů čerstvou zeleninu, kvalitní mléko a jogurty anebo netradiční fare trade čokolády či sušenky, které jinde než právě v Delmart nenajdete.

Sestavte si sami v Green factory

Jste-li vybíravější povahy a často si v restauraci přesně nadiktujete, co byste od jídla očekávali, pak byste si měli zajít do Green factory, kde vašim náročným požadavkům ochotně a rádi vyhoví. Jedná se o jedinečný koncept, kdy si sami nadiktujete, jak by měl vás ideální salát vypadat, a to včetně zálivky nebo dresingu. Záleží pak čistě na vás, zda si vyberete ultra zdravou variantu anebo bude salát i trochu tučnější verzí.

Autor: rusvaplaukeAutor: rusvaplauke

Článek Kde si v Praze pochutnat na nejlepších salátech byl publikován 19. června 2016 v 14.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...