4 příčiny, kvůli kterým si zbytečně přiděláváte vrásky na obličeji

Tagy:  pleť, obličej, pokožka, slunce, sport, krém, make up

Sponzorované odkazy:

4 příčiny, kvůli kterým si zbytečně přiděláváte vrásky na obličeji

Vrásky jsou strašákem nejenom žen, ale i mužů. Ovšem k určitému věku zkrátka patří a i kdybyste podstoupili mnoho plastických operací, nejrůznější liftingy a pořídili si všechny vychvalované kosmetické produkty, beztak se vráskám nevyhnete. Čemu se však vyhnout lze, je jejich předčasná a především zbytečná tvorba. Často si vrásky na obličeji způsobujete sami, a to zcela nevědomě. Víte, jak zamezit vzniku zbytečných vrásek? Tyto jednoduché triky vám pomohou a poradí.

Chyby při odličování

Pořídili jste si několik preparátů, které vás zaručeně zbaví vrásek v obličeji a dokonce by jim měly i předcházet? Pak možná vlastníte celý arsenál skvělých výrobků, ale jejich účinnost můžete, laicky řečeno, velmi zazdít vy sami. Mnoho žen se nedůkladně odličuje, čímž pleti způsobuje mnoho problémů. Špatně vyčištěná pleť má tendence zanášet póry, což vede ke vzniku akné a pupínků. Problémy jsou však daleko hlubšího charakteru, než by se mohlo zdát. Make up v pleti přes noc uvolňuje látky, díky kterým pokožka rychle stárne. Výsledkem jsou pak kruhy pod očima, vrásky kolem očí a také povadlá líčka. Naučte se důkladně odličovat, vaše pokožka vám poděkuje.

Sport ano, ale…

Sportování je samozřejmě velmi zdravé, o tom není pochyb, nicméně může vám rovněž způsobovat nepěkné známky stáří, čili vrásky. Obzvláště pokud chodíte často a rádi běhat, vystavujete se ostrému slunečnímu záření a volným radikálům, které jsou nejvíce koncentrovány ve velikých městech. Smog, prach, nečistoty ulpívají v pokožce, která následně stárne a ztrácí svůj přirozený tvar. Před každou venkovní aktivitou se proto namažte krémem s vysokým UV faktorem a nebraňte se ani lehkému make upu nebo BB krému, který pokožku chrání před nečistotami.

Autor: bEmpathicAutor: bEmpathic

Sladká snídaně plná cukrů

Pokud si držíte štíhlou linii a bojíte se konzumovat sladké odpoledne nebo během dne, pak je ideální si jej dopřát v ranních hodinách. Tělo dokonale nastartujete, dodáte mu energii a navíc cukry snadno během celého dne spálíte. Ovšem není sladká snídaně jako sladká snídaně. Rafinované cukry v koblihách, sladkých tyčinkách a sušenkách aktivují transformaci cukru, která má velmi negativní vliv na kolagen. A jak známo, právě kolagen v těle pokožku vypíná a udrží ji dlouho mladou a svěží. Pokud se tedy neobejdete bez sladkých snídaní, naordinujte si ovoce, jogurty, třtinový cukr, med anebo oblíbené ovesné kaše.

Přílišné slunění škodí

Sluneční paprsky jsou pro tělo do určité míry samozřejmě zdravé. Díky sluníčku se tvoří vitamin D, který zvyšuje obranyschopnost a především zlepšuje náladu. Přehnané slunění však způsobuje stárnutí pokožku a samozřejmě tvorbu hlubokých vrásek. Před každý pobytem na slunci se proto mažte krémy s vysokým UV faktorem a sílu sluníčka nepodceňujte.

Autor: Arnold GatilaoAutor: Arnold Gatilao

Článek 4 příčiny, kvůli kterým si zbytečně přiděláváte vrásky na obličeji byl publikován 19. srpna 2016 v 12.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...