3 tipy, jak se dokonale opálit

Tagy:  sluníčko, dovolená, alergie, spálení, ochrana, spf, sluneční ochrana, kosmetika

Sponzorované odkazy:

3 tipy, jak se dokonale opálit

Patříte k těm šťastlivcům, co mají letní dovolenou teprve před sebou? Pak se jistě máte na co těšit a již se nemůžete dočkat, jak si po náročném pracovním roce odpočinete a konečně nebudete obsluhovat celou domácnost a naopak se někdo postará o vás. Dovolená je pro každého člověka krásným obdobím, proto byste si ji měli užít co možná nejlépe a vytěžit z jejich výhod maximum. Co vám však zájezd může značně pokazit, je nachlazení, úraz, odcizení zavazadel, ale také spálení nebo nepříliš dobré opálení. Jak se opálit naprosto dokonale a bez chybičky? Máme pro vás pár senzačních tipů, které jist oceníte a následně využijete.

Začněte s výživou

Možná se vám to zná nesmyslné či dokonce nepříliš pravděpodobné, ale opálení opravdu značně ovlivňuje výživa, a to ve vskutku markantní míře. Pokud se stravujete špatně a nemáte příliš výživových látek, pak nejspíš nemáte ani ukázkovou pleť, vlasy a nehty. Strava zkrátka ovlivňuje celkovou krásu, nejenom zdraví a tím samozřejmě i pokožku. Chystáte-li se na dovolenou, začněte se stravovat s více vitaminem B, D a betakarotenem. Skvělou volbou je samozřejmě mrkev, paprika červeného zbarvení, ale také listová zelenina jako jsou saláty všeho druhu. Pokud tuto výživu nestíháte do dovolené zařadit zavčasu, opatřete si alespoň tabletky s betakarotenem, které ovlivňují hladinu opálení a také barvu pokožky. S užíváním tabletek na přírodní bázi pokračujte také po dobu celého pobytu u moře.

Autor: sunbayAutor: sunbay

Pořiďte si UV faktor

Je vám nejspíš jasné, že na dovolenou nemůžete odjet bez sluneční ochrany, kterou jsou opalovací krémy, mléka, oleje nebo spreje. Ať už si vyberete jakoukoliv variantu, vždy byste měli vybírat kvalitní produkty z lékárny, které jsou klinicky testovány a vlastní ochranné látky. Skvělou volbou jsou také přírodní bio produkty, které nezatěžují pokožku chemikáliemi a tak zabraňují vzniku neočekávaných reakcí pokožky. Faktor by měl mít minimálně spf 20 a pokud se bojíte, že se nedostatečně opálíte, opak je pravdou. Vaše pokožka bude krásně snědá a především opálená rovnoměrně.

Pozor na alergie

Bohužel, čím dál více lidí bojuje s alergickými reakcemi na sluníčko a taková alergie, kdy vám po těle naskáče nepříjemná svědivá kopřivka, vám celý pobyt neuvěřitelně otráví. Následně budete schovaní ve stínu, čímž barvu rozhodně nenachytáte, anebo se budete dennodenně vystavovat opakovaným alergickým reakcím, které mohou být stále horší. Pokud máte citlivou pokožku a reakce u vás hrozí anebo již několikrát propukla, pořiďte si krém přímo určený na sluneční alergie, který pokožku chrání. Skvělou volbou je značka Eucerin nebo Piz Buin, které tyto speciální řady nabízejí. Alergie také podněcuje strava, proto se vyhýbejte extrémně kořeněným a kyselým pokrmům. Pozor dejte také na kombinaci moře a sluníčka, která je téměř vražedná.

Autor: Martin AbegglenAutor: Martin Abegglen

Článek 3 tipy, jak se dokonale opálit byl publikován 9. září 2016 v 12.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...