4 tipy, jak vyléčit angínu bez antibiotik

Tagy:  nemoc, zdraví, podzim, nachlazení, zima, imunita, bylinky, odpočinek, kloktání, česnek, cibule, léky

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak vyléčit angínu bez antibiotik

K podzimu neodmyslitelně patří chladné a lezavé počasí a bohužel také mnoho nemocí a prochladnutí. Lidé se začnou více sdružovat v uzavřených prostorách a také podceňují nevlídnost počasí. Nelze se proto divit většímu výskytu virových a bakteriálních onemocnění, ke kterým patří i známá angína. Začaly vás nesnesitelně bolet mandle, nemůžete polykat, máte silné bolesti hlavy a horečku? Pak zapomeňte na osvědčená antibiotika a zbavte se anginy přírodní cestou.

Proč se vyhnout antibiotikům?

Antibiotika jsou léky, které vám doktor na angínu předepíše prakticky vždy a bez mrknutí oka. Pravdou je, že vás tyto medikamenty angíny zbaví, nicméně mají také mnoho vedlejších účinků. Jedním z nich je oslabení imunitního systému, značná únava a ztráta obranyschopnosti vůči bakteriím a virům. Laicky řečeno se sice díky antibiotikům nemoci zbavíte, ale příště budete o to náchylnější k opětovné nákaze. Antibiotikům se proto raději vyvarujte a vydejte se přírodní cestou, jež může být sice složitější, ale pro organismus jednoznačně šetrnější.

Nepodceňujte odpočinek

V dnešní hektické době je poměrně přirozené, že i v průběhu nemoci lidé chodí do práce a tváří se, že jsou vlastně v pořádku. Nemoc se tak snaží „přechodit“ a tím prodlužují dobu léčby i následnou rekonvalescenci. Lékaři proto doporučují odpočívat od samého začátku propuknutí nákazy, čímž lze zabránit jednak šíření bacilů do okolí, ale také narušení imunitního systému nebo k přechodu do chronického stavu nemoci.

Autor: pittayaAutor: pittaya

Pijte bylinky

Během každé nemoci byste měli dodržovat pitný režim a zaměřit se na čaje. Místo černých a zelených čajů, jež odvodňují organismus a obsahují příliš mnoho kofeinu se zaměřte na bylinky. Ty mají skvělé antibakteriální účinky a navíc jsou velmi chutné. Kopřiva, meduňka, heřmánek, ale také zázvor a máta jsou ideální volbou nejenom v případě angíny, ale jakéhokoliv nachladnutí.

Přidejte česnek a cibuli

Již naše babičky věděly, že česnek a cibule doma nesmí chybět, a to nejenom v případě vaření. Obě suroviny jsou doslova nabité antioxidanty, vitamíny a antibakteriálními složkami, díky kterým se angíny zbavíte rychle a snadno. Připravte si k obědu česnečku, cibulovou omáčku nebo třeba pečený česnek a hovězí na cibuli a pokrmy prokládejte čerstvou šťávou z česneku i cibule. Ta vám sice nebude příliš po chuti, nicméně výsledky budou patrné již druhý den.

Kloktejte každou hodinu

Také kloktání má svůj význam a smysl a pokud se mu budete věnovat pravidelně a často, během nemoci se vám rychle uleví. Kloktejte směs vody a soli spolu s fenyklem, citronem nebo mátou, a to ideálně každou hodinu.

Článek 4 tipy, jak vyléčit angínu bez antibiotik byl publikován 10. října 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...