5 tipů, jak si udržet štíhlou postavu

Tagy:  jídlo, strava, postava, zdravá strava, cukry, tuky, pohyb

Sponzorované odkazy:

5 tipů, jak si udržet štíhlou postavu

Konečně se vám podařilo shodit kila z Vánočního přejídání a silvestrovského slavení a nyní se opět pyšníte z krásné štíhlé postavy? Pak byste se měli naučit několik skvělých tipů a triků, díky nimž budete mít svoji postavičku stále pod kontrolou a žádná další kila navíc vás již nepřekvapí. A že musíte držet drastické diety nebo se mučit dennodenně v posilovně? Opak je pravdou a možná budete až překvapeni, jak málo stačí.

Poznejte své tělo

V tomto případě samozřejmě opět platí, že co funguje u vaší kamarádky rozhodně nemusí platit pro vás a naopak. Nejdůležitější částí je proto poznat své vlastní tělo a naučit se mu dokonale rozumět. Některé ženy přibírají po cukrech, jiným vadí více tuky. Někdo musí jíst opravdu pravidelně, jiným dámám vyhovuje méně větších porcí. A obdobné je to s nezdravou stravu. Zatímco některé ženy si nemohou dopřát takzvaný cheat day, ale pouze jedno hřešící jídlo, jiné se s klidem jednou za čas přejí do prasknutí. Základem je však vědět, co přesně vám vyhovuje. Navštivte proto výživového experta a nechejte si změřit poměr tuku, svalů a také metabolismus.

Jezte s mírou

Nikdo neříká, že si pro udržení štíhlé postavy musíte vše odpírat a jíst čistě dietně a nebarevně. Každý si zkrátka čas od času potřebujte trochu dopřát a odpočinout i od striktně zdravé stravy. Dortík, pizza nebo oblíbené hranolky s majonézou jsou pro mnoho lidí neřestí a pakliže je nekonzumujete dennodenně, nic vám nehrozí a už vůbec ne přibývající kila. Ba naopak, pakliže ze svého režimu občas vybočíte, tělo zareaguje zrychlením metabolismu a tím pádem mu dávkou cukrů nebo nezdravých tuků vlastně prospějete.

Autor: Tzuhsun HsuAutor: Tzuhsun Hsu

Pravidelný pohyb je základ

Jen opravdu minimum žen je schopno si udržet krásnou štíhlou postavu bez sebemenší sportovní aktivity. Sportování je zkrátka základ a nejenom, že díky těmto aktivitám budete mít tělo štíhlé a propracované, také se udržujete ve zdravé kondici, což je nezbytné. Sportováním předcházíte mnoha nemocem a získáte mnoho energie na rozdávání. Pilates, jóga, běh, fitness, zkrátka cokoliv, co vám bude dělat dobře a s čím se ztotožníte.

Omezte alkohol

Zabijákem krásné postavy je samozřejmě alkohol, obsahující neuvěřitelné množství cukrů. Nejspíš si ani neuvědomujete, kolik cukru do sebe dostanete konzumací jedné lahve vína, natož pak při pití koktejlů, jež jsou kalorickou bombou ještě díky přidanému cukru, smetany nebo Coca coly.

Nestresujte se kvůli jídlu

Jídlo by vám mělo dělat radost a ne přinášet zbytečný stres. Pakliže jednou večer ,,ujedete" s tabulkou čokolády, přestaňte si tento přešlap vyčítat a spíše si naordinujte na další den dietnější režim a cvičení. Stres s hřešení je totiž daleko horší, než hřešení samotné.

Článek 5 tipů, jak si udržet štíhlou postavu byl publikován 17. února 2017 v 12.00 v rubrice Zdraví, Krása a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...