Víte, proč vás bolí záda?

Tagy:  záda, bolest, problémy, matrace, sport, chůze

Sponzorované odkazy:

Víte, proč vás bolí záda?

Zdravotních obtíží můžete mít celou řadu, a to od klasických bakteriálních a virových onemocnění, až po bolesti pohybového aparátu. Ty jsou často mnohonásobně horší, neboť zatímco chřipky se zbavíte poměrně rychle, skřípnuté svaly, naražené kosti a podobně můžete mít i několik měsíců či dokonce let. Problémy s pohybovým aparátem jako jsou svízelné bolesti zad, mohou mít velmi mnoho příčin. Víte, proč vás neustále bolí záda?

Špatně sedíte

Jednou z velmi častých příčin bolavých zad je například skutečnost, že špatně sedíte. Obzvláště, pokud pracujete v kanceláři a sezení u počítače je vaše dennodenní náplň, měli byste sědět správně. Mnozí lidé si u počítače kroutí záda, která následně mohou velmi bolet. Nechejte si k počítači přistavit ergonomickou židli a naučte se sedět s rovnými zády. Ze začátku si možná budete připadat nepřirozeně, ale po čase si zvyknete a záda rázem přestanou bolet.

Nesprávně chodíte

Záda nejčastěji bolí ze zcela přirozených činností a jednou z nich je například chůze. Většina lidí, ať se to zdá být překvapivé, chodí naprosto nesprávně. Krčíte ramena, předsazujete pánev, hrbíte se a mnoo dalších chyb. Vše takové může být pro záda velice nezdravé a dlouhodobě špatné držení těla vám může způsobit nevratné problémy. Pokud nevíte, jak správně chodit tak, aby vás záda přestala bolet, navštivte fyzioterapeuta, který váš pohybový aparát dokonale srovná.

Autor: The Sleep JudgeAutor: The Sleep Judge

Máte nevhodnou matraci

Dalším důvodem bolavých zad mohou být například nevhodné postele a také matrace. Pokud jste si pořídili levné matrace ve výprodeji s nekvalitními výplněmi, nelze se divit, že se pořádně nevyspíte a trpíte bolestmi zad. Správná matrace by měla mít ergonomickou vložku a také paměťovou stopu, díky níž bude vaše páteř ve stále správné poloze, aniž by se běhe, spaní nezdravě vychylovala. A kde kvalitní matrace pro zdravá záda pořídit? Zapomeňte na velkoobchody nebo nábytek, co si sami poskládáte a raději se zaměřte na specializované prodejny.

Přeháníte to s cvičením

V dnešní době fitness stylu a běhání můžete mít sice krásně namakané a propracované tělo, ale stejně tak si můžete i ublížit. Nic se nemá přehánět, a to ani v případě cvičení. Pokud budete cvičit víc, než je zdrávo, bolavá záda vás mohou skutečně překvapit. Cvičte proto s mírou a myslete na odpočinek.

Autor: Hamza ButtAutor: Hamza Butt

Článek Víte, proč vás bolí záda? byl publikován 21. srpna 2017 v 09.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...