Pozor! Období kašlů je tu

Pozor! Období kašlů je tu

Když se podíváte ven z okna, tak je vám asi rychle jasné, že právě nastalo období chřipek a nachlazení. A asi jedno z nejhorších onemocnění, jež vás může potkat, je kašel. Nejen že je protivný pro nemocného člověka, ale obtěžuje také spoustu lidí v jeho bezprostředním okolí, a to jak ve dne, tak i v noci. Je tedy samozřejmé, že každý se chce s kašlem co nejdříve vypořádat. Aby to však bylo možné, je potřeba vědět, jakým kašlem trpíte.

Jaký mám kašel?

Kašel je pouze obranný mechanismus našeho těla, kterým se snaží zbavit nějakého cizího tělesa uvnitř dýchacích cest. Kašel tedy nemusí způsobit jen nemoc. Nejčastěji je však součástí nějakého vážnějšího nachlazení, jež bývá doprovázeno například zvýšenou tělesnou teplotou. Laická veřejnost i lékaři následně rozlišují dva druhy kašle a každý se projevuje v jiné fázi nemoci. Na začátku je běžný takzvaný suchý a dráždivý kašel. To je přesně ten, jenž vás nenechá v klidu vyspat a budí vás záchvaty, při kterých se nemůžete nadechnout.

Vlhký kašel

Po pár dnech se ale většinou změní ve vlhký kašel s hlenem. Konečně si můžete odkašlat, a většinou skutečně vykašlete žlutý, někdy až zelený hlen. Proto je důležité, abyste si na noc dávali více pod hlavu, a lépe se vám tak dýchalo i odkašlávalo. Tento produktivní vlhký kašel bývá spojen s rýmou a hlen se tvoří stékáním z nosní sliznice do nosohltanu.

Jak se zbavit kašle?

Léky na kašel jsou v současné době naštěstí snadno dostupné, stačí, když si zajdete do nejbližší lékárny. Na oba druhy kašle výborně zabírá například sirup na kašel s přídavkem medu, který je velmi účinný. Rychle rozpouští hlen, a tím usnadňuje jeho snadné vykašlávání. Zároveň zklidňuje podrážděné průdušky v případě suchého a dráždivého kašle. Mimo jiné rovněž podporuje průnik antibiotik a zvyšuje imunitu.

Článek Pozor! Období kašlů je tu byl publikován 14. prosince 2017 v 23.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...