Peyronieho choroba a její léčba

Tagy:  andropenis, křivý penis, erekce, úd

Peyronieho choroba a její léčba

Toto vzácné onemocnění není mezi lidmi zas tak moc známé, ale bohužel existuje určité procento mužů, kteří tuto chorobu mají. O co se jedná?

Vzácné onemocnění

Nepříjemná Peyronieho choroba byla pojmenována na základě Francoise Gigota de la Peyronie, osobního lékaře Ludvíka XIV, který v již v 18. století toto onemocnění popsal. Postihuje muže od 30. do 60. roku. V některých případech může postihnout i mladší muže. Dá se říci, že četnost onemocnění stoupá s věkem. Bohužel se o ní moc nehovoří, ani nepíše. Mnoho mužů mívá problém mluvit o jakémkoli trápení a problémech, týkající se jejich penisu. Ovšem v tomto případě by neměli situaci podceňovat a místo toho by si měli domluvit vyšetření u lékaře.

Jak poznáte onemocnění penisu?

Pánově většinou sami přijdou na to, že mají tuhé ložisko kdekoli na penisu. Může se vyskytovat jak na horní ploše, tak po stranách penisu. Bohužel jsou tato místa bolestivá a to nejen při erekci ale i v klidu. Nepříjemná záležitost, která omezuje pohlavní styk, ztopoření penisu a i psychiku člověka.
Lékaři charakterizují toto onemocnění jako fibrózu neboli tuhé jizevnaté ložisko, které vzniká nejčastěji při poranění penisu během pohlavního styku. Dalšími faktory bývají cukrovka, vysoký tlak, ateroskleróza a nedostatek vitamínu E.

Vyšetření

Jak probíhá vyšetření? Pánové bývají tělesně vyšetřeni a ultrazvukově. Pokud vás vyšetření čeká, doporučuji s sebou vzít např. fotografii, jak vypadá váš zdeformovaný křivý penis. Touto cestou pomůžete vyšetřujícímu lékaři, v jakém stádiu je vaše onemocnění. Nebudete tak muset uměle vyvolávat erekci přímo v ordinaci. V neposlední řadě můžete být vyšetřeni pomocí magnetické rezonance.

Léčba

Během léčby záleží na trpělivosti pacienta a účinnosti jednotlivých léčebných metod. Nejčastěji jsou používána léčiva, která situaci nezlepší do 100% stavu, ale pouze zabrání zhoršování jednotlivých příkazů.
V nejhorších případech bývá jediným řešením vážná operace, kdy lékaři zkrátí nebo mírně prodlouží úd. Zde se vyskytuje riziko ztráty citlivosti penisu nebo dokonce i zhoršení erekce.
Další možností léčby je aplikace rázových vln nebo injekce do ložiska v penisu.

Nedoporučujeme jakoukoliv léčbu bez konzultace s odborným lékařem!

Změna velikosti

Když se hovoří o změně velikosti penisu, existuje přístroj Andropenis. Výrobce tvrdí, že zařízení umožňuje zvětšení délky penisu. Zvětšování penisu je však kontroverzní téma, nedoporučujeme cokoliv zkoušet bez konzultace s lékařem.

AndropenisAndropenis

Článek Peyronieho choroba a její léčba byl publikován 27. března 2018 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...