Zarůstající chloupky – jak na ně vyzrát?

Zarůstající chloupky – jak na ně vyzrát?

Je léto a hladká pokožka je snad nejhezčím módním doplňkem. Dosáhnout hladké pokožky není tak těžké, ať už si pokožku holíte klasickou žiletkou nebo chloupky vytrháváte voskem či epilátorem. Radost z výsledků Vám ale za pár dnů může zkazit i jeden nehezky zarostlý chloupek. Jak se ale takovým nepříjemnostem vyhnout?

Jak asi vzniká zarostlý chloupek, většinou víme. Chloupek se zkrátka nedostane nad povrch pokožky a vytvoří se kolem něj malý zánět, který se projevuje zejména zarudnutím pokožky. Se zarůstajícími chloupky se nejčastěji setkáte, pokud si jakýmkoliv způsobem odstraňujete chloupky včetně kořínků, ale výjimkou není ani, pokud zaroste chloupek po běžném oholení žiletkou.

Jak se zarůstání chloupků vyvarovat?

V případě, že používáte klasickou žiletku, tak si dávejte vždycky pozor na to, abyste používali pouze ostrou žiletku. V oblastech se sklonem k zarůstání chloupků používejte vždy po holení dezinfekci, například vodu po holení nebo pleťovou vodu.

Samozřejmostí musí být před holením pokožku připravit. To znamená používat gel na holení a provádět holení až na konci koupele nebo sprchy, aby byly chloupky měkčí. Pro změkčení chloupků ale můžete použít například i vlasový kondicionér. Pokožka by pak měla být po holení méně podrážděná. Další radou pro předcházení zarůstání chloupků je pravidelný peeling. Buďto speciálními peelingovými mýdly anebo kartáčky. Peeling má tu výhodu, že odstraní odumřelé buňky pokožky, pod které právě chloupky zarůstají.

K dostání jsou dnes také různé krémy zabraňující zarůstání chloupků, nicméně účinnost těchto krémů je velice individuální a je možné, že jich budete muset vyzkoušet více, než najdete takový, který Vám bude vyhovovat.

Dělám všechno, ale chloupky přesto zarůstají

Může se stát, že budete dělat všechno proto, aby vám chloupky nezarůstaly, a stejně se nějaký objeví. Pak je potřeba se ho rychle ale šetrně zbavit, aby zmizel i nehezký flíček. Jak na to? Nejlepší je chloupek vytrhnout pomocí pinzety, kterou ale nezapomeňte vydezinfikovat. Pozor si dávejte na to, abyste si při vytrhávání nepoškodili pokožku, která by mohla po zahojení ztmavnout. Místo, odkud chloupek vytrhnete, vždy vydezinfikujte a poté už na suchou pokožku použije buď dětský zásyp nebo olej.

Trvalé odstranění chloupků je také řešením

I když zarůstání chloupků není nijak závažný problém, je otravný a pokožka se zarostlými chloupky nebude nikdy úplně hladká. V případě, že žádná z výše zmíněných rad nepomáhá, se ještě můžete přiklonit k trvalému odstranění chloupků pomocí laseru. Jedná se však o poměrně nákladné ošetření, které nemá vždy jisté výsledky, protože je zejména na Vás, zda se k tomuto řešení přikloníte.

Zdroj: holime.cz

Článek Zarůstající chloupky – jak na ně vyzrát? byl publikován 16. července 2018 v 21.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...