Domácí bělení? Pozor na abrazivní zubní pasty!

Domácí bělení? Pozor na abrazivní zubní pasty!

Toužíte po sněhově bílých zubech? Nejste sami. V takovém Hollywoodu si bez rovných a bílých zubů prakticky nikdo neškrtne. Zářivý chrup, kterému na pohled není co vytknout, je nejenom v USA symbolem úspěchu. Chcete i vy být úspěšní? Nebo alespoň tak vypadat? Tak si nechte vybělit zuby.

Bělení zubů se v podstatě dělí na profesionální a domácí. Profesionální bělení probíhá pod odborným dohledem v ordinacích stomatologů. Jeho nevýhodou je relativně vysoká cena. Za profesionální bělení v některých ordinacích zaplatíte i 10 000 korun. Naštěstí existují i levnější způsoby, jak chrup o nějaký ten stupeň zesvětlit. Aniž byste jimi přišli o svou zubní sklovinu.

S domácím bělením buďte obezřetní!

Na tu totiž v případě domácího bělení, na které se v tomto článku zaměříme, dejte pozor. V běžné obchodní síti se setkáte se spoustou bělicích zubních past. Ty však vybírejte s velkou obezřetností. Většina z nich zuby obrušuje, a tím opticky zesvětluje, což ale zubům rozhodně neprospívá. Stejně jako samotné ústní dutině. Když už se vydáte na cestu domácího bělení, zvolte takové prostředky, které budou maximálně šetrné k vaší zubní sklovině.

Jaký bělicí prostředek zvolit?

Neinvazivní bělicí zubní pasty každopádně najdete v portfoliích značek Swissdent, Whitepearl, Biorepair či Marvis. Důvěryhodných značek je však mnohem víc, zeptejte se na ně svého stomatologa. K bílým zubům vám ovšem pomohou nejenom speciální zubní pasty, ale i bělicí pera, pudry, tužky, expresní bělicí pásky stejně jako kompletní bělicí kůry. Které dát přednost?

Bělicí pero, nebo pudr?

Bělicí pero se používá doslova jako pero či spíše fixa. Jednoduše jím malujete po vyčištěných zubech. A pozor, přípravek z pera se neoplachuje! Na podobné bázi funguje i bělicí zubní pudr. Ten povrch chrupu navíc i vyleští, zbaví usazených minerálů a na rozdíl od abrazivních zubních past sklovinu posílí.

Expresní bělicí pásky a kompletní bělicí sady

Jednoduché a bezpečné jsou i bělicí pásky. Gelovou stranu pásku přiložíte na zuby, necháte působit stanovený počet minut, odlepíte a zahodíte. O poznání dál jsou již zmíněné kompletní bělicí sady. Sadu pro bělení zubů najdete například v nabídce značky Pearl Drops. Skládá se ze speciálního aktivačního a rozjasňovacího séra. Vaší pozornosti by neměla uniknout ani bělicí sada značky White Pearl s bělicím gelem, dávkovačem a pryžovými aplikátory.

Bělení jedlou sodou?

A co přírodní bělení zubů třeba jedlou sodou? Někdo ho doporučuje, jiný zatracuje. Stomatologové patří spíše do druhé kategorie, ale těžko říct, zda za jejich averzí proti sodě nestojí propagace jejich předražených bělicích kúr. Pokud byste každopádně sodu chtěli vyzkoušet, tak lžičku smíchejte se solí a lžičkou octa a dvakrát denně si touto směsí čistěte chrup. Pokud to tedy vydržíte. Ne každý jedlou sodu s octem totiž v ústech udrží.

Článek Domácí bělení? Pozor na abrazivní zubní pasty! byl publikován 24. května 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...