Státní příspěvek na lázně byl prodloužen do 30. 6. 2021

Státní příspěvek na lázně byl prodloužen do 30. 6. 2021

Covid postihl celou řadu odvětví a lázeňství je jedním z nich. Česká vláda se rozhodla naše lázně podpořit a rozdává příspěvky Čechům, kteří se rozhodnou strávit dovolenou v lázních. Příspěvek byl prodloužen až do 30. 6. 2021, takže svůj odpočinek v lázní ještě stihnete i vy.

Poukaz na lázněPoukaz na lázně

Lákalo by vás prohlédnout si Karlovy Vary? Táhne vás to spíš do Lázní Jeseník, protože milujete hory? Vždycky jste se chtěli podívat do Luhačovic? Tak toho využijte. Pokud vyjedete na lázeňský pobyt v česku s minimálně 5 procedurami a délkou pobytu aspoň 6 nocí, můžete získat příspěvek na lázně ve výši 4 000 korun.

Do kterých lázní je možné jet, abyste získali příspěvek?

Bohužel ne úplně všude. Musí jít o registrované lázeňské zařízení v oficiální lázeňské oblasti. Je třeba, aby lázeňské zařízení poukazy přijímalo. Některá zařízení se rozhodla poukazy nepřijímat, v počátcích se objevily potíže s ministerským systémem a získat peníze z poukazů bylo zdlouhavé. Jiná zařízení zase vyčerpala maximum dotace, a tak už další poukazy uplatňovat nemohou.

Dobrý přehled zařízení, kam je možné se státním příspěvkem vyjet, najdete na webu StatniPoukaz.cz. Tyto stránky shromažďují aktuální informace o státních poukazech do lázní, najdete zde i návod, jak získat voucher do lázní.

Jak vlastně voucher využít?

Jak voucher lázně uplatňují a co udělat, abyste ho vůbec získali? V prvé řadě je třeba splnit podmínky – jet do českých lázní na min. 6 nocí a 5 procedur, mít českou zdravotní pojišťovnu, uhradit a realizovat pobyt do 30. 6. 2021. Pak si na webu Kudy z nudy (spadá pod státní agenturu CzechTourism) v podstatě jen vygenerujete voucher s kódem na slevu a tento voucher uplatníte při platbě za pobyt a procedury.

Kdyby vám cokoliv nebylo jasné, existuje dokonce facebook Státní poukaz. Na této stránce se můžete zeptat na vše, co vás zajímá.

Článek Státní příspěvek na lázně byl prodloužen do 30. 6. 2021 byl publikován 26. ledna 2021 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...