Nadměrné padání vlasů? Víme, jak si pomoci

Sponzorované odkazy:

Nadměrné padání vlasů? Víme, jak si pomoci

Vlivem změny hormonální hladiny, stárnutím, ale i jako důsledek prodělaného koronaviru nám mohou začít padat vlasy. Když je vypadaných vlasů v hřebenu přeci jen více, než je obvyklé začneme panikařit. Vlasy jsou korunou krásy a součástí naší image a tak nikdo nechce být ze dne na den bez vlasů. Přinášíme vám pár tipů na to, jak s nadměrným padáním vlasů zatočit.

Zatočte s padáním vlasůZatočte s padáním vlasů

Kolik vypadaných vlasů je ještě v normě?

Uvádí se, že za normálních okolností denně ztratíme padesát až sto vlasů. To je běžné, přirozené a nemusíme panikařit. Nadměrné padání vlasů může být způsobeno nedostatkem živin, stresem, dědičností, těhotenstvím, kojením, ale i špatným životním stylem.

Vyzkoušejte nejrůznější olejeVyzkoušejte nejrůznější oleje

Péče o pokožku hlavy

Pokožka hlavy je vlastně taková základna, ze které vlasy rostou, a tak nelze mít zdravé vlasy a nestarat se o pokožku. Pokožku hlavy čas od času masírujte** kokosovým, či araganovým olejem, skvělé výsledky má při podpoře růstu nových vlasů ricinový olej**. Díky prokrvení pokožky se začnou stimulovat i vlasy k růstu.

Domácí vlasové masky

Chcete svému vlasovému porostu opravdu dopřát, vyrobte si domácí masku na vlasy, která vaše vlasy hydratuje, vyživí a zklidní podrážděnou pokožku.

Tipy na přísady? Banán avokádo, zelený čaj, vejce, cibule, ricinový olej, citrón, aloe vera, kokosový olej.

Pozor na šampóny

Vaše vlasy nikdy nebudou ve skvělé kondici, když nebudete používat kvalitní šampóny a balzámy. Nemůžete vlasy zatěžovat chemickými přísadami a čekat nějaké zázračné výsledky. Raději volte šampóny bez silikonů a parabenů, které vlasy pouze zatěžují.

Vlasovou kosmetiku vybírejte pečlivěVlasovou kosmetiku vybírejte pečlivě

Kondicionér

Málokdo používá kondicionér správně. Nedávejte jej na pokožku hlavy, ale pouze do délek a na konečky vlasů. Nechte jej dostatečně dlouho působit, jinak to jsou jen peníze spláchnuté do odpadu. Poté jej z vlasů pečlivě vypláchnete. Nejlépe studenou vodou, vlasy se budou déle lesknout.

Fénování vlasůFénování vlasů

Sušení vlasů

Máte vlasy zničené pobytem u moře, či přílišným sluníčkem? Nebo se často odbarvujete? Neměla byste je sušit fénem, ale opatrně odsát vodu ručníkem. Po umytí vlasů je zabalte do ručníku, který odsaje přebytečnou vodu. Spousta lidí doporučuje proti polámaným vlasům balení do obyčejného bavlněného trička. Rozhodně poškozené vlasy nenamáhejte sušením fénem, kulmováním, nebo žehličkou na vlasy.

Vyzkoušejte dřevěné hřebenyVyzkoušejte dřevěné hřebeny

Přírodní hřebeny? Rozhodně ano!

Moje babička na svoje kudrnaté vlasy používala kartáč na vlasy s přírodními štětinkami pro miminka. A vlasy měla až do vysokého věku opravdu krásné. Po vykoupání byste neměla vytrhávat vlasy nekvalitním hřebenem, raději si pořiďte přírodní dřevěný hřeben s řídkými a širokými zuby, aby se vám neudělaly nerozčesatelné dredy. Statická elektřina, která vzniká při česání plastovým hřebenem, vlasům rozhodně nesvědčí. Vždy vlasy rozčesávejte od konečků ke kořínkům, nikdy ne naopak.

Rozmazlujte se

Klidně svým vlasům dopřejte. Na trhu je nepřeberné množství vlasových olejíčků, sér, masek a kondicionérů. Vždy je ale vybírejte podle typu vašich vlasů, co dělá dobře na vlasy kudrnaté kamarádce, vám nemusí svědčit.

Pozor na přehnaný styling

Stylingové přípravky – nejrůznější mléka, gely, vosky, pěny, tužidla a laky na vlasy, vaše vlasy zatěžují. Příliš agresivní barvy na vlasy a peroxid jim také nepřidá. Příliš těsné drdoly a culíky vypadávání vlasů hrají do karet. Nepoužívejte příliš těsné gumičky.

  • Výživa
  • Pokud jde o snižování vypadávání vlasů, hraje vaše strava zásadní roli. Vlasům musíte dodat živiny nejen zvenčí, ale i zevnitř. Kvalitní stravou bohatou na vitamíny a minerály. Které prospívají vlasům?
  • Omega-3
  • Proteiny
  • Vitamin C
  • Hydratace
  • Vitamín E
  • Vitamíny skupiny B
  • Vyvarujte se kouření!
Nekuřte!Nekuřte!

Cigaretový kouř obsahuje škodlivé volné radikály. Pokud tyto toxiny nejsou vyloučeny, mohou vést ke slabému imunitnímu systému. Také poškozují vlasové folikuly, což vede ke zvýšenému vypadávání vlasů. Omezte kouření, abyste zabránili vypadávání vlasů.

V létě nezapomínejte vlasy chránit PRODYŠNOU pokrývkou hlavy před slunečním zářením. Tak krásné prázdniny s okouzlující kšticí!

Článek Nadměrné padání vlasů? Víme, jak si pomoci byl publikován 28. července 2021 v 09.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...