Jak přežít silvestrovskou kocovinu

Sponzorované odkazy:

Jak přežít silvestrovskou kocovinu

Vánoční svátky jsou dobou, kdy má většina z nás alespoň trochu volna na setkávání s rodinou a přáteli. Pojídání cukroví a chlebíčků na návštěvách vrcholí o silvestrovské noci, kdy je velká pravděpodobnost, že příchod nového roku oslavíte více, než je zdrávo.

Bujaré oslavy SilvestraBujaré oslavy Silvestra

Na to, že jste to na Silvestra přehnali, vás upozorní třeštící hlava a žaludek na vodě. Víte, jak si co nejrychleji pomoci od kocoviny?

I když máte žaludek „naruby“ snažte se doplnit tekutiny, pijte celý den – vodu, kokosovou vodu, dejte si jídlo, které obsahuje hodně tekutin, třeba polévku.

ŠampaňskéŠampaňské

Naopak se vzdejte kávy a čaje, obsahují kofein a tein, které vaše tělo ještě více dehydratují.

Pokud jste to přehnali s alkoholem a ještě jste zvraceli, musíte doplnit také důležité minerály a vitamíny. Naše rada zní – dejte si banán, zklidňuje žaludek, kromě draslíku a hořčíku obsahuje spoustu dalších důležitých nutrientů.

Přemíra alkoholuPřemíra alkoholu

Snažte se odpočívat. Zůstaňte v posteli, co možná nejdéle. Také se pokuste něco sníst, i když se vám dělá stále nevolno. Zvolte jídlo plné sacharidů a bílkovin, vaše tělo potřebuje energii na odbourání alkoholu. Již před tím, než vyrazíte na party, nezapomeňte se najíst, nikdy nepijte na lačný žaludek.

Zkuste se vyspat. Najezte se, napijte se a snažte se usnout.

Článek Jak přežít silvestrovskou kocovinu byl publikován 22. prosince 2021 v 09.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...