Je jarní očista organismu opravdu důležitá? II. díl

Sponzorované odkazy:

Je jarní očista organismu opravdu důležitá? II. díl

V našem předchozím článku jsme se věnovali důležitosti jarní očisty organismu, nyní vám přinášíme pokračování, ve kterém se spíše než tělu budeme věnovat očistě duše.

Dopřejte si na jaře dostatek spánku, před spaním meditujte, vyvětrejte si a pokuste se jít do postele nejpozději ve 22 hodin. Dodáte svému tělu více energie a předejdete tak otravné jarní únavě.

Vrhněte se na jarní úklid svého domova. Nejenže budete mít doma hezky uklizeno, ale jarní úklid má spoustu benefitů pro vaše zdraví. Při úklidu si vytřídíte nejen šuplíky, ale také myšlenky. Utřením prachu, vyčištěním koberců a větráním se zbavíte doma alergenů.

Detox si nezaslouží jenom vaše tělo, ale i mysl. Snažte se nebýt ve stresu, neberte práci se šibeničními termíny, uspořádejte si vztahy se svými blízkými. Trápí-li vás sezónní porucha nálady, vyhledejte psychologa. Jděte se někam pobavit, setkávejte se s přáteli. Nejen prací živ je člověk.

Ukliďte si i v telefonu a notebooku. Vyřaďte staré kontakty, zablokujte lidi, kteří vás akorát rozčilují, smažte staré fotky, které ve vás probouzí bolestné vzpomínky, zbavte se nepotřebných složek.

Pište si deník, udělejte si pořádek v diáři, vše si pečlivě naplánujte, věděli jste, že když si důležité úkoly zaznamenáte do diáře, nebudete na ně zbytečně myslet před spaním?

Dejte si také třeba na týden pokoj od sociálních sítí. Nebudete se porovnávat se svými vrstevníky, ani nebudete zbytečně číst katastrofické zprávy. Žijte alespoň pár dní ve své vlastní bublině. Věnujte se sobě, partnerovi, dětem. Objevte kouzlo vnímání přítomného okamžiku. Postavte si posledního sněhuláka, vyrazte na hory, svezte se na sáňkách a nechte život plynout.

Uvidíte, že fyzický i psychický detox vám dodají sílu čelit horším zítřkům. Jednou za čas si je zasloužíme všichni a nemusí to nutně být pouze na jaře.

Článek Je jarní očista organismu opravdu důležitá? II. díl byl publikován 29. března 2023 v 07.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...