Maso nám prospívá – zaostřeno na hovězí, jehněčí a kuře

Tagy:  jehněčí, kuřecí, kuře, hovězí, maso, bílkoviny, vitamíny, strava

Sponzorované odkazy:

Maso nám prospívá – zaostřeno na hovězí, jehněčí a kuře

Vyvážená strava je pro zdraví celého našeho organismu nezbytná. Denně bychom měli konzumovat dostatečné množství čerstvého ovoce a zeleniny bohaté na vitamíny a minerální látky. Maso obsahuje mnoho látek významných pro zdraví orgánů a regeneraci buněk. Maso je výborným a chutným zdrojem pro tělo nezbytných bílkovin.

Hovězí maso

Hovězí maso je v kuchyni velmi oblíbené a často používané. Upravit se dá na tisíce způsobů a je cestou k lahodným vyváženým pokrmům. Hovězí maso obsahuje velké množství bílkovin a mimo to je také zdrojem vitamínů a minerálních látek. V hovězím mase najdeme vitamíny skupiny B, které pozitivně působí na naši paměť a také bojují s únavou. V hovězím najdeme dále také železo a síru, díky kterým si déle uchováme krásné vlasy a nehty. Zinek je taktéž pro tělo nesmírně významným minerálem. Pochází-li navíc maso ze zdravých zvířat, která měla možnost dostatečného pohybu, obsahuje CLA. CLA (neboli konjugovaná kyselina linolová) je známým prostředkem, který podporuje hubnutí. Hovězí maso je tedy prospěšné skutečně širokospektrálně.

Jehněčí maso

Jehněčí je velmi kvalitní maso, se kterým se však běžně v kuchyni setkáváme o poznání méně často. Z jehněčího maso se však připravuje mnoho specialit a obecně je považováno ze velmi zdravé. Jehněčí maso je vyváženým zdrojem bílkovin, které zajišťují regeneraci buněk v těle. Dále bychom v jehněčím mase našli vitamíny skupiny B, kupříkladu vitamín B12, díky kterému se budeme moci těšit zdravému srdci. Jehněčí maso je zdrojem selenu, síry a železa, které jsou nezbytné jako prevence před anémií, a jako cesta ke zdravým očím, vlasům a nehtům.

Maso vybírejte pečlivě, autor: henrybloomfieldsMaso vybírejte pečlivě, autor: henrybloomfields

Kuřecí maso

Kuřecí maso je jedním z nejkonzumova­nějších a také nejoblíbenějších druhů masa. Kuřecí maso mají rádi dost často i děti, čehož je dobré využít. Kuřecí maso je zdravé a bohaté na bílkoviny, což napomáhá regeneraci buněk v našem těle. Kuřecí maso je skvělým zdrojem selenu, zinku a železa. Tyto minerální látky jsou velice důležité pro mladistvě vypadající pleť a také dodávají energii a také významným způsobem zlepšují obranyschopnost organismu. Kuřecí prsa jsou libovým masem, které je velice vhodné zařadit do jídelníčku i při držení některé z diet. Mimo to se dá kuře připravit skutečně na nespočet způsobů a pokrmy z něj jsou mnohdy velmi lehké a také snadno stravitelné.

Článek Maso nám prospívá – zaostřeno na hovězí, jehněčí a kuře byl publikován 24. ledna 2010 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...