Cvičení na míči – formujte svou postavu v pohodlí domova

Tagy:  Cvičení na míči, pohodlí, dům, podložka, míč, sedy lehy, sklapovačky, posilování

Sponzorované odkazy:

Cvičení na míči – formujte svou postavu v pohodlí domova

Velice oblíbenou metodou jak shodit pár kilogramů nejenom v těhotenství a zároveň si udržet zdravý životní styl se stalo cvičení na míči, jenž je výborné pro posilování zad. Napomáhá správnému držení těla a tím vám pomůže v boji s bolavými zády. Cviky na míči lékaři doporučují lidem všech věkových kategorií, dětem, dospělým, ale i starším lidem a těhotným ženám. Cvičit můžete v pohodlí domova nebo i na lekcích pro pohyb určených, kde vám balón půjčí. Na kolektivních hodinách si můžete při cvičení užít spoustu legrace, stejně jako u zumby či jiných zábavných aktivit. Lekce jsou alespoň pro začátek lepší, jelikož se přesně naučíte, jak správně provádět cviky. Na cvičení si pořiďte klasický stabilizační míč, který má mnoho názvů jako je gymnastický míč, fitness míč, fyzio míč, švýcarský míč a pododně. Ať je nazýván jakýmkoliv názvem, tak má mnoho užití pro všechny věkové skupiny

Cvičení na míči je pohodlné a zábavné, autor: petty westonCvičení na míči je pohodlné a zábavné, autor: petty weston

Lehy – sedy

Tento základní cvik patří k nejjednodušším typům, avšak nenechte se zmást, působí skvěle na krevní oběh a posilování břišních svalů. V první fázi si lehněte na podložku, poté si položte nohy na míč, chodidla dejte k sobě, ale kotníky by se vám neměly dotýkat. Najděte si stabilní polohu. Míč bude mít tendenci se hýbat, ale vy jej musíte udržet nohama na místě. To je hlavní rozdíl mezi cvičením klasických cviků na břicho a cvičení s míčem. Ruce si můžete dát za hlavu, ale pozor, abyste cvik neprováděli švihem. Pracovat musí břišní svaly. Pomalu zvedejte horní část trupu ke kolenům. Počet opakování cviku v sérii záleží na vašich možnostech. Udělejte však minimálně čtyři série.

Sklapovačky

Jedná se o trochu složitější cvik, tak se nebojte, že s ním budete v začátcích mít problém. Nyní budete kromě balonu potřebovat opět pohodlnou podložku. Lehněte si na záda na podložku a udělejte si pohodlí. Nyní si vezměte balon a uchopte ho do natažených rukou a nohou. Zvedejte končetiny i s balonem a znovu je pokládejte. Cviky opět opakujte alespoň desetkrát.

Posílení trupu

Tento cvik je vhodná ke komplexnímu posílení a zpevnění trupu, spodní části zad, stehen a zadku. Pohodlně si lehněte na podložku a nohy položte na míč. Zvedněte zadek tak, aby vaše tělo bylo v jedné přímce. Poté velice pomalým pohybem pokrčujte nohy až budete mít chodidla celou plochou na míči. Vydržte chvíli v této poloze a poté opět natahujte nohy do původní polohy. Cvičení opakujte v několika po sobě jdoucích sériích dle vaší výdrže.

Zacvičte si v pohodlí vašeho domova, autor: carol linghamZacvičte si v pohodlí vašeho domova, autor: carol lingham

Článek Cvičení na míči – formujte svou postavu v pohodlí domova byl publikován 25. dubna 2012 v 15.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...