Jak na jizvy – pořiďte si kvalitní mast či domácí laser

Tagy:  mast na jizvy, jizvičky, akné, neštovice, úraz, odřenina, spálenina, gel, bepanthen, laser, dermatix sigel

Sponzorované odkazy:

Jak na jizvy – pořiďte si kvalitní mast či domácí laser

Téměř každý z nás zažil v dětství nepříjemný pád, potkali ho neštovice a nebo v horších případech akné, jenž zanechává jizvy. Pokud vás trápí pozůstatek minulosti, kterého se ne a ne zbavit, zaměřte se na masti proti jizvám, které s nechtěnými jizvami zatočí raz dva!

V případě vzniku jizvy poraněním, popálením, po chirurgickém zákroku je vhodné co nejdříve zahájit účinnou aktivní léčbu. Čím je jizva starší, tím hůře a pomaleji lze její růst ovlivnit.  Kromě tlakových masáží se doporučuje pravidelně aplikovat speciální mast na jizvy, díky tomu podpoříte hojení rány, růst zdravých kožních buněk a zmenšení a zblednutí jizvovité tkáně. 

Bepanthen

Bepanthen je vzhledem k jeho dezinfekčním a hojivým účinkům vhodné používat na ošetření drobných odřenin i škrábnutí. Tento léčivý přípravek chladí, a tím zmenšuje bolest, udržuje ránu elastickou a také zabraňuje jejímu vysušování. Nebrání přístupu vzduchu do rány, čímž podporuje hojení a omezuje množení bakterií. Na rozdíl od mastných krémů a mastí jej lze z rány snadno a bezbolestně odstranit vodou, aniž by se při tom narušila nově vytvořená tkáň. Bepanthen má unikátní formu emulze o nízkém obsahu tuku, lehce se nanáší, nemastí ani nelepí. Lze jej použít na různé druhy povrchových poranění, u nichž hrozí nebezpečí infekce

Zapomeňte na jizvy po akné, autor: tuparruZapomeňte na jizvy po akné, autor: tuparru

Dermatix sigel

Tato mast na jizvy je rychleschnoucí silikonový gel, jež si našel spousty obduvovatelů i u nás. Mast je vhodná na jizvy v důsledku poranění, popálení a chirurgického zákroku. Dermatix sigel hydratuje, chrání před působením vnějších vlivů, vyhlazuje a změkčuje jizvu, brání růstu jizevnatých buněk, zmírňuje svědění a tlak v jizvě a urychluje vyblednutí. Jizvy se tak zbavíte podstatně rychleji.

Laser

Pokud i přesto nevěříte blahodárným účinkům mastí, nechte se ošetřit odbornou péčí za pomocí laseru. Kromě lékařských laserů existují i typy pro domácí bezpečné použití. Asi nejznámějším u nás je domácí laser Starlite, jehož světelná energie prostupuje horní vrstvou kůže. Laser je vyvinut na stejném principu jako výkonné kosmetické lasery s tím že je uzpůsoben na domácí opakované použití. Světlo je tvořeno kombinovaným laserovým paprskem a infračerveným LED světlem, laser tak skvěle hojí hojí jizvy, akné, opary, zjemňuje vrásky a zpomaluje stárnutí pleti, stimuluje tvorbu kolagenu a v neposlední řadě zmírňuje bolest.

Tělo bez jediné jizvičky není nemočné, autor: lecebneproceduryTělo bez jediné jizvičky není nemočné, autor: lecebneprocedury

Článek Jak na jizvy – pořiďte si kvalitní mast či domácí laser byl publikován 15. června 2012 v 14.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...