Změnila se vám kůže po vysazení antikoncepce?

Tagy:  čistá pleť, akné, pupínky, antikoncepce, léčba, lékař, dermatolog, kosmetika

Sponzorované odkazy:

Změnila se vám kůže po vysazení antikoncepce?

K čemu vlastně antikoncepce slouží jistě nemusíme nikterak dlouze vysvětlovat. Avšak kromě zabraňování početí ji často lékaři předepisují i mladším dívkám s problematickou pletí, vypadáváním vlasů či nadměrným ochlupením. Hormonální antikoncepce, jak již název napovídá, obsahuje hormony, které pozitivně, či v horším případě negativně, působí na ženský organismus. Spousta mladších dívek trpících akné se právě díky těmto pilulkám problému zbaví, jiný problém ale nastane ve chvíli, kdy se po několika letech rozhodnout s prášky skoncovat a antikoncepci vysadit. Pleť náhle vypadá jako by kompletně změnila strukturu a vy už možná zoufalstvím nevíte, co s ní…

Akné je strášákem, který dle statistik trápí každého druhého člověka, což opravdu není málo. Pakliže na vás po vysazení pilulek opět zaútočily pubertální pupínky, je dobré vědět, jak se jich zbavit. V první řadě se vyvarujte jedné zásadní chybě, která by vám na delší dobu mohla ublížit. V záchvatu paniky, co se to s vaší pletí děje, naběhnete do nejbližší drogerie a pořídíte si přípravky z reklam. Ty vám ale s obličejem mohou mnohdy nadělat více paseky, než užitku, neboť obsah alkoholu a nejrůznějších olejů nemusí být to, co individuálně vaše pokožka vyžaduje. Zapomeňte tedy na bezduché vyhazování peněz a raději se vydejte k dermatologovy či na kožní, kde vám po důkladném rozboru pleti naordinují kosmetiku a popřípadě antibiotika, která zklidní zánět a pokožku zahojí.

Hýčkejte svou pleť, autor: mesinneHýčkejte svou pleť, autor: mesinne

Bohužel ani lékaři nejsou všemocní, proto nečekejte zázraky do druhého dne, léčba tohoto typu akné může trvat i pár měsíců. Během těch však nepodléhejte panice a jděte uzdravení trochu naproti. Nebojte se zajít ke kosmetičce a také na relaxační masáže či zábaly. Akné není vždy problémem pokožky, ale také pochroumané psychiky, lymfatická masáž obličeje vám uvolní lymfatické cesty, rozproudí krev a tím napomůže k odstranění zánětu.

Dalším neméně důležitým krokem je takzvaná ignorace. Pro svou pleť jste udělala maximum a teď si ji zkrátka zkuste nevšímat. Pakliže si pupínky budete neustále dloubat, dostanete do nich bakterie, které zapříčiní další tvorbu akné na několik týdnů. Zapomeňte též na vrstvy make-upu, které ucpávají póry.

Článek Změnila se vám kůže po vysazení antikoncepce? byl publikován 17. října 2012 v 21.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...