Test mražená šunková pizza - bez šunky?

Tagy:  šunková pizza, mražená pizza, jídlo, šunka, test

Sponzorované odkazy:

Test  mražená šunková pizza - bez šunky?

Dostali jste neuvěřitelnou chuť na italskou kuchyni v podobě pizzy, ale nemáte čas jít si posedět do restaurace a nebo nechcete zbytečně utrácet? Pak se samozřejmě nabízí ideální řešení v podobě pizzy mražené. Je vám asi jasné, že výrobek, který nějakou dobu leží ,,bůh ví kde" se po vložení do horkovzdušné trouby nepromění v žádný kulinářský zázrak, ovšem když už jdete do supermarketu s tím, že si koupíte šunkovou pizzu, pravděpodobně očekáváte konzumaci šunky. Jaký to šok, že právě šunková pizza obsahuje pouze 0,2 % šunky…

Pizza Clever

Největším propadákem se stala šunková pizza značky Clever, která obsahuje pouhých 0,2 % šunky, zbytek tvoří kuřecí separát, jinými slovy kůže, kosti, tuk. A co si pod číslem 0,2 % představit? Jedná se o dva miniaturní kousíčky šunky, více jich na této pizze opravdu nenajdete. Co vás ovšem v této ,,lahůdce" dále čeká je spousta konzervantů, emulgátorů, jedlá sůl, dextróza, kouřové aroma a podobně.

Co se těsta týče, to je vyrobeno na takzvaný americký způsob, je tedy velmi tlusté, hutné a ne příliš chuťově dobré. Celkový zážitek z konzumace této pizzy je více než podprůměrný a především velmi nezdravý.

Cena se pohybuje okolo 44 korun.

Pizza Buitoni

O poznání lépe je na tom šunková pizza Buitoni, která slibuje 8 % šunky, kterou na pizze opravdu najdete. Řádově se sice opět jedná o pár kousků, ovšem rozhodně můžeme tvrdit, že zde kusy šunky jsou.

Těsto je poměrně tenké a chuťově není vůbec špatné. I když průvodní obrázek na krabici realitě rozhodně neodpovídá a pizza celkově obsahuje poměrně málo ingrediencí, lze ji rozhodně, oproti předchozímu modelu, pozřít.

Cena pizzy je 60 korun.

Pizza Buitoni je zlatý střed, autor: buitoniPizza Buitoni je zlatý střed, autor: buitoni

Pizza Trattoria Alfredo

Překvapivě nejlepší je šunková pizza Trattoria Alfredo s obsahem vepřové šunky 14,6 %, což je znát hned na první pohled. Kromě kvalitní šunky pizza obsahuje také 22 % pokrájených rajčat a 14,3 % sýru (mozzarela a eidam).

Těsto je velmi jemné, tenké a chuťově dobré. Sýr a šunka se po zapečení příjemně spojí a výsledkem je opravdu ucházející šunková pizza, na které si můžete celkem dobře pochutnat.

A co vás jistě překvapí, je cena, neboť tato nejkvalitnější šunková pizza stojí pouhých 40 korun.

Testem prošla nejlépe pizza Trattoria, autor: wygrywamzanoreksjaTestem prošla nejlépe pizza Trattoria, autor: wygrywamzanoreksja

Článek Test mražená šunková pizza - bez šunky? byl publikován 27. června 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...